fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Districtes amb més estrangers

Compartir

3362514273_6ab5258abb_z

A Barcelona s’observa que la distribució per nacionalitats segueix unes pautes en què el preu de l’habitatge sembla ser un factor decisiu.

A les zones tradicionalment més cares, s’observa un clar predomini de ciutadans italians. És el cas de Sarrià-Sant Gervasi (1.750 euros de lloguer de mitjana), Les Corts (1.494) o l’Eixample (1.223), tres àrees en les que el país transalpí és el que reuneix el major percentatge de ciutadans estrangers.

Districtes distingits

Sarrià-Sant Gervasi, Les Corts i l’Eixample, són les tres àrees a Barcelona que reuneixen el major percentatge de ciutadans estrangers. L’habitatge sembla ser un dels factors de pes per escollir una determinada ubicació, a més d’altres fenòmens de caràcter cultural i social

En canvi, districtes amb l’habitatge més econòmica, com Nou Barris (714 euros) concentren una elevada població de ciutadans procedents de l’Equador i Bolívia. El mateix passa a Sant Andreu, on els lloguers es paguen a 775 euros de mitjana i els col·lectius més nombrosos són el xinès i el pakistanès.

Forma adaptada

Una distribució que es repeteix en altres grans ciutats espanyoles, com València, on els italians són majoria a Ciutat Vella (744 euros de lloguer mensual). En totes elles, s’ha dibuixat un espontani mapa de nacionalitats que obeeix, no només a fenòmens culturals i socials, sinó també (i especialment) al preu de l’habitatge.

L’habitatge sembla ser un dels factors de pes per escollir una determinada ubicació, a més d’altres fenòmens de caràcter cultural i social, com l’existència de compatriotes ja establerts. Un informe de Nuroa.es, analitza la distribució per nacionalitats i posa preu al lloguer mitjà i els districtes que escull cada col·lectiu per establir-se.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.