fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Els contractes de lloguer inclouran obligatòriament fotografies o vídeos

Compartir

contractes de lloguer La torre de barcelona

A partir d’ara, els contractes de lloguer tindran més garanties per als arrendadors com pels arrendataris. El Codi Civil de Catalunya obligarà, per llei, fer fotografies i/o vídeos, per prevenir de possibles conflictes posteriors a la firma del contracte. Això donarà més objectivitat a l’hora de proporcionar seguretat jurídica.  En els contractes també hi haurà constància de la superfície habitable, els accessoris que té instal·lats l’habitatge com calefacció o aire condicionat i, si es tracta d’un pis moblat la descripció de l’inventari complet.

Amb aquesta mesura, es vol aconseguir facilitats a l’hora de qualsevol mena de reclamacions per ambdues parts. Per tant, la nova regulació dels arrendaments urbans reduirà el nombre de disputes i la seva judicialització.

Evitar conflictes als jutjats

El govern busca potenciar la mediació i altres fórmules extrajudicials per resoldre les diferències entre propietaris i els inquilins, gràcies a aquesta nova llei de lloguer. La resolució extrajudicial de conflictes és més ràpida, econòmica i efectiva que els processos judicials.

La limitació del preu del lloguer

El projecte de llei també facultarà el departament competent en matèria d’habitatge perquè pugui limitar el preu del lloguer, ja sigui directament o donant als ajuntaments la capacitat per fer-ho.

Canvi en la durada mínima

La durada mínima dels lloguers d’habitatges passarà a ser d’entre sis i deu anys, norma que protegirà a l’estabilització de l’inquilí a la vivenda. La mesura serà segons el tipus d’arrendador. Els arrendadors que pertanyin a societats mercantils tindran una durada més llarga, mentre que els arrendadors particulars serà inferior.

Es prohibirà l’avançament de tres mensualitats

El marc legal actual estableix que el propietari d’un pis pot exigir l’avançament de tres mensualitats al llogater com a fiança, dipòsit i aval bancari com a condició per a l’arrendament. En considerar-se una mesura excessiva, es reduirà el nombre de mensualitats que es podran demanar per part de l’arrendador. Però s’hi haurà d’avisar amb més temps d’antelació en cas que l’inquilí vulgui abandona l’habitatge voluntàriament.

Estabilitzar el mercat i evitar els abusos

L’objectiu d’aquesta norma és exercir la competència exclusiva en matèria de dret civil per garantir els drets de les persones i contribuir a l’accés a l’habitatge i fer-lo compatible amb els serveis turístics i l’activitat de les societats dedicades al negoci immobiliari. Es tracta d’evitar abusos com l’augment desproporcionat del cost del lloguer al cap de només tres anys de contracte, que contribueixen a l’expulsió del veïnat i a l’ús no residencial dels immobles. L’estabilització del mercat ha de servir per reduir la diferència entre l’increment accelerat del preu del lloguer i l’estancament dels salaris.

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.