fbpx

Escriu aquí

Revista del barri Eixample Revista del barri Les Corts Revista del barri Sant Gervasi Revista del barri Sarrià

Els barcelonins s’enfronten per culpa del turisme

Compartir

Encara no hem arribat a esbatussar-nos pel carrer però és evident que hi ha més que paraules quan es parla del turisme a la ciutat.

Segons l’informe el 86,7% dels barcelonins considera que el turisme és beneficiós per a la ciutat. No obstant, per primer cop, el nombre de residents que creuen que s’ha arribat al límit per donar serveis als turistes (48,9%) supera el nombre de residents que creuen que s’ha d’atraure més turisme (47,5%).

Opinió dels residents de la ciutat

A Ciutat Vella, Eixample, Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia, més de la meitat de la població creu que s’està arribant al límit de capacitat per acollir turistes. I a tots els districtes, excepte Nou Barris, els que ho pensen superen el 40%. Destaca el cas de Ciutat Vella, on el 65% dels veïns creuen, a més, que hi ha massa hotels al seu barri.

Un 66,2% de les veïnes i veïns de la ciutat opinen que el turisme no afecta els preus en els seus barris. Però en els barris amb més activitat turística, el percentatge s’arriba a invertir.

El 43,9% dels barcelonins valoren positivament la gestió de l’Ajuntament en relació amb el turisme de la ciutat. Són 20 punts més que els que la valoren negativament, que es situen en el 23,6%. Els barris on està millor valorada són també els més turístics: Raval, Barri Gòtic, Sants-Montjuïc, Poblesec, Sant Antoni, Eixample, Les Corts, a més de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

Un 8,7 per a Barcelona

Els turistes valoren Barcelona amb una nota de 8,7, i els aspectes concrets que més valoren són la seva arquitectura amb un 9,1, la cultura amb un 8,7, l’entreteniment amb un 8,5 i la restauració amb un 8,5.

Els visitants situen com a característiques més positives de Barcelona que és una ciutat per passejar, per anar de compres, i que el trànsit és ordenat. I com a qüestions més negatives, que els preus són massa elevats en relació amb la qualitat, i que hi ha massificació en les zones i monuments turístics.

Més pernoctacions

Continuen augmentant les pernoctacions als hotels de Barcelona. Durant l’any 2016 s’ha arribat als 19.547.867 pernoctacions, un 5,5% més que l’any 2015. I ho fan amb un ingrés mig per habitació ocupada de 113,69€, és a dir, un 11,6% més que l’any anterior.

També continuen augmentant els passatgers de l’aeroport (44.154.693 viatgers, un 11,2% més) i els creueristes que arriben al Port (2.683.580, un 5,6% més).

Respecte el perfil mig del visitant, és el d’una persona de 36 anys que ve per vacances i que ja havia estat a Barcelona. Fa una despesa mitjana d’allotjament de 60€ i una despesa extrahotelera de 352,2€ de mitjana.

El 44% dels turistes prové de la Unió Europea, el 35% de la resta del món, i el 21%, d’Espanya. Entre els estrangers, destaquen els britànics (8,96%), els estatunidencs (8,41%), els francesos (8,39%), els italians (6,38%) i els alemanys (5,95%).

Allotjaments turístics

L’any 2016, estaven registrats 410 hotels a Barcelona, 15 més que a l’any 2015. Dels establiments d’allotjament turístic de la ciutat, el 92% són HUT, el 7% establiments hotelers, i l’1% albergs. Respecte les places d’allotjament, el 50% són d’establiments hotelers, el 40% HUT, el 6% albergs i el 4% residències.

L’Eixample, amb el 37,3% de les places d’allotjaments turístics, és el districte amb un volum més gran, seguit de Ciutat Vella, amb el 17,6%, i Sant Martí, amb el 14,3%.

El regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha destacat que aquestes dades “formen part de les percepcions sobre la ciutat. Això no treu que hi hagi una majoria de veïns i veïnes que valoren positivament el turisme però que també mostren la necessitat que disminuïm l’impacte que el turisme genera a la ciutat.

 

*LA TORRE DE BARCELONA

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.