fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Es confirma que la vaga de metro continua un dilluns més

Compartir

vaga de metro

Un altre dilluns més de vaga al metro de Barcelona. Així ho ha confirmat la plantilla del metro de TMB (Transports Metropolitans de Barcelona), després que hagin considerat que no hi ha hagut millores en les condicions que demanen. El cas és que la Generalitat ha intentat arribar a un punt d’acord per intentar posar fi a aquesta vaga, que els principals afectats són els ciutadans, i estan patint les conseqüències cada dilluns des de fa sis setmanes.

Desesperació per part dels usuaris

Pocs trens, esperes, retards, llargues cues, aglomeracions, andanes completament plenes… Són algunes de les causes que la vaga provoca i estan fent que els dilluns en determinats llocs del metro de Barcelona es visqui un autèntic infern. La gent n’és conscient d’això, i per aquesta raó generalment busquen vies alternatives de transport. Però el cas és que hi ha gent que per circumstàncies no pot optar per altres vies per falta de combinacions, i no són pocs. Aquests són principalment els que més ho pateixen, paral·lelament amb els turistes, que inconscients de l’existència de la vaga en molts casos, s’emporten una imatge un pèl estressant de la seva experiència a la nostra ciutat.

La posició del sindicat no varia

El president del comitè, Miguel Àngel Ribas, ha explicat a Efe que tot i que en les assemblees “no s’ha proposat res a votació”, tothom ha estat d’acord en continuar amb el calendari d’aturaments en la vaga de forma indefinida, després d’haver valorat negativament la proposta de mediació per part de la Generalitat.

“Ara més que mai hem de demostrar a l’empresa (TMB) i a la mediació (Generalitat) que no ens rendirem, seguirem fent vaga durant el temps que faci falta per aconseguir un conveni digne”, assegura la CGT, que és el sindicat majoritari dins del comitè.

Ara per ara, la situació està en un moment bastant rígid, ambdues parts semblen que ara per ara no cediran, i les úniques que poden evitar que la vaga s’aturi és la Generalitat i TMB, que són qui haurien de complir les condicions que els treballadors demanen per tal de posar fi a la vaga. Fins ara no s’ha arribat a un acord, ja que només hi hagut refús per part de la plantilla del metro, ja que consideren que no complau ni una quarta part dels requeriments que demanen, amb la qual cosa no es resoldrà la situació ni de bon tros.

Serveis mínims

Per altra banda, TMB creu que és “incomprensible” que el comitè no hagi donat als treballadors la possibilitat de votar la proposta de mediació presentada per la Generalitat, amb la qual cosa l’empresa pública, segueix amb els serveis mínims dictats normativament per la Generalitat durant les franges d’horari en què està convocada la vaga. Tot i així, oficialment afirma que aquestes mesures obligades, no són suficients per acollir a la massivitat de gent perquè estigui en unes condicions òptimes i saludables, per aquesta raó TMB recomana sempre que els dilluns els seus clients busquin mitjans de transport alternatius.

 

 

Tags:
Següent article

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent