fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Competències pel professorat

Compartir

El Govern ha aprovat la definició de les diferents competències digitals que han de tenir els Mestres i Professors catalans. Aquest treball és fruit del Projecte Interdepartamental de la Competència Digital Docent (PICDD), que té com a objectiu garantir la competència digital del professorat no universitari de Catalunya.

El principal objectiu és aconseguir que els ciutadans siguin competents en l’àmbit digital, i per això es important que els docents coneguin i dominin les eines tecnològiques. Així doncs, la finalitat és que els docents coneguin i dominin les eines tecnològiques. Així doncs, la finalitat és que els docents utilitzin les TIC, no només de forma instrumental, sinó també com a recurs metodològic.

competencies-professorat-la-torre-de-barcelona

Així, després d’una anàlisi àmplia de referents internacionals en aquesta matèria, s’ha elaborat una proposta de definició de la competència digital docent.

El projecte ha definit cinc àmbits o dimensions de competències digitals docents:

 • Disseny, planificació i implementació didàctica: Capacitar de selecció, ús i avaluació de tecnologies digitals de suport en la definició i execució del procés d’ensenyament i aprenentatge.
 • Organització i gestió d’espais i recursos educatius: Capacitat per organitzar les tecnologies digitals, de manera que facilitin i permetin millorar les condicions de treball, tant a nivell de gestió educativa com a nivell didàctic.
 • Comunicació i col·laboració : Conjunt de coneixements, habilitats, actituds, estratègies i sensibilització que es requereixen quan s’utilitzen les tecnologies digitals per comunicar-se, col·laborar, crear i compartir continguts i construir coneixement en el marc del disseny, implementació o avaluació d’una acció educativa entre docents i amb els estudiants.
 • Ètica i civisme digital: Coneixement de les implicacions derivades de l´ús de les tecnologies digitals en l’àmbit educatiu pel que fa a les qüestions de legalitat, seguretat i identitat digital. Formació dels alumnes sobre aquestes qüestions per tal que facin un ús ètic i responsable d’aquestes tecnologies.
 • Desenvolupament professional: Pràctica reflexiva del docent sobre la seva activitat professional en relació als reptes educatius que planteja la societat actual. Implicació en entorns educatius virtuals, on configurava la seva identitat digital professional, aporta i divulga recursos educatius.
 • Dins d’aquestes dimensions s’han identificat 27 descriptors per a l’assoliment dels quals s’estableixen tres nivells-basic: intermedi i avançat – per tal de diferenciar el domini competencial assolit pel professorat.

 

 

El nivell bàsic comporta un domini elemental de la competència digital, l’intermedi denota un major grau de coneixement i d’implicació en l’ús, i l’avançat posa de manifest un domini elevat i eficient.

Uns molt bons professionals en l’àmbit de l’educació els pots trobar a la Fundació educativa la Mercè. Amb una atenció personalitzada acollidora, projectes individualitzats, compromesos amb l’educació de tots els alumnes i el seu professorat posa esforç i treball per un millor funcionament. Si vols contactar amb ells, pots trucar al 932 154 953 o visita’ls a la seva pàgina web.

Portes_obertes_lamerced

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

 • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
 • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
 • Legitimación Tu consentimiento.
 • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
 • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
 • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.