fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Ara si! Es comença a multar en la Zona de Baixes Emissions

Compartir
zona baixes emissions

Fa temps que l’Ajuntament de Barcelona informa sobre les restriccions de mobilitat en la Zona de Baixes Emissions, és a dir la Ronda de Dalt i Litoral. Doncs avui, 15 de setembre, es posen en vigor les sancions a turismes i motos que no compleixin la normativa de circulació.

No es pot circular per la Zona de Baixes Emissions sense etiqueta ambiental

Abans de l’estat d’alarma es preveia activar aquest règim sancionador l’1 d’abril. No obstant, degut a la pandèmia es va paralitzar la seva implantació i no es multava en la Zona de Baixes Emissions. Ara bé, tot i no ser sancionats, si que es demanava que els conductors de vehicles no autoritzats, no circulessin per les rondes de dilluns a divendres entre les 7 i les 20h.

Recordem que el titular de cada cotxe va rebre a casa seva una etiqueta on s’indica la tipologia de vehicle que condueix segons el seu impacte ambiental. En el cas de no rebre-la, a través de la web de la DGT, tothom pot sol·licitar-la i li envien directament al domicili.  

Multes de 100 a 1.800 euros

Les multes variaran en funció del vehicle. Així, si es tracta de motos, ciclomotors, turismes i vehicles de mercaderies de menys de 3,5 tones, la multa oscil·larà entre 100 i 499 euros. En canvi, pels autobusos, autocars, camions i vehicles de mercaderies de més de 3,5 tones, l’import serà de 500 a 999 euros.

Ara bé, cal tenir en compte que si en el moment de la multa, el conductor es troba en un episodi de contaminació (moment en que l’Ajuntament decreta que el nivell de contaminació en el aire és massa elevat per la salut dels ciutadants), el preu de la sanció augmentarà.

En aquest cas, les motos, ciclomotors, turismes i vehicles de mercaderies de menys de 3,5 tones es podran multar de 500 a 999 euros. I pel que fa el segon grup, autobusos, autocars, camions i vehicles de mercaderies de més de 3,5 tones, la sanció es mourà entre el 1.000 i 1.803 euros.

Fins i tot, la sanció podrà incrementar-se fins un 30% en els casos de reincidència. Es considera reincident el vehicle que ha comés aquesta mateixa infracció en el termini d’un any.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.