fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Comença la temporada de platja

Compartir

A primers de juny Barcelona ha donat per començada la temporada de bany a les platges de la ciutat. Com a mínim fins al 17 de setembre els qui vulguin passejar tranquil·lament per la sorra hauran d’anar esquivant gent.

Les platges de Barcelona van rebre l’any 2016 més de 4,7 milions de persones durant la temporada de bany, xifra que comparada amb el darrer estudi de l’any 2014, s’incrementa en més de 900.000 persones. Aquest increment confirma la tendència a un augment d’ocupació de les platges de la ciutat, al mateix temps que els usuaris valoren amb un 7,5 punts de mitjana la qualitat i serveis de les platges de Barcelona. És probable que les xifres creixin més encara durant aquesta temporada.

 

 

Equipades i accessibles

Les platges de Barcelona compten amb  126 lavabos públics, 31 dels quals adaptats. Durant la temporada funcionaran de les 10:30 fins a les 21. Els usuaris també disposen de 97 dutxes. Per cert que moltes llicències de serveis finalitzen aquesta temporada i els responsables estan replantejant-se algunes coses. De moment ja s’han deixat de renovar  4 llicències de gandules entre les platges de Sant Miquel i de Sant Sebastià i 2 de para-sols, amb la qual cosa s’han guanyat 1.800 m2 de sorra per als banyistes.

Les platges de Barcelona també són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Els interessats compten amb reserves d’aparcament amb itineraris accessibles fins a la platja seca, senyalització i informació visual i tàctil, lavabos adaptats, passeres de fusta fins a la zona humida i dutxes adaptades amb cadires i transport públic adaptat. A més, les platges disposen de servei de suport al bany a les platges de Barceloneta, Nova Icària i zona de banys del Fòrum. Són àrees amb caseta vestidor, cadires amfíbies, grua elevador, armilles salvavides i para-sols i compten amb personal tècnic especialitzat que ofereix suport a les persones amb mobilitat reduïda per entrar i sortir del mar i poder així gaudir del bany.

 

Des de l’any passat Barcelona també compta amb una platja per a gossos, la de Llevant. És un espai separat físicament de la resta de la platja de Llevant, amb un aforament limitat a 100 gossos degudament identificats, per motius de seguretat, que romandrà oberta fins al 25 de setembre.

 

Platges netes

El servei de neteja de sorra funciona durant tot l’any però a l’estiu, per raons òbvies, s’amplia i es posa en marxa els serveis de neteja de l’aigua i el del manteniment del litoral. El dispositiu de neteja incorpora brigades en tres torns, quintuplica el nombre de papereres a la sorra a totes les platges –rebuig i envasos- que passen de les 50 a les 274 papereres per a tota la temporada, mitja i alta, i facilita a les guinguetes el servei de recollida selectiva en les cinc fraccions de residus. Per dur a terme aquestes tasques, es destinen 26 equips de treball amb 43 operaris, -matí, tarda i nit- i s’utilitzen 10 vehicles.

 

També s’activa el servei de neteja de la superfície de les aigües litorals amb les tres embarcacions, una Pelicà i dues Ona Safe. El volum i la tipologia de residus retirats de la superfície de l’aigua varia en funció de les condicions climatològiques (episodis de pluja o vent), els corrents i marees, els abandonaments incívics de brossa al mar, fuites de fuel d’embarcacions o les restes vegetals provinent de les rieres. El 2016 es van retirar de l’aigua, 35,45 m3 de residus.

 

Banderes blaves

A les platges de Barcelona oneja la Bandera Blava, certificat atorgat per la Fundació Europea d’Educació Ambiental (ADEAC), des de l’any 1996, quan Barceloneta, Mar Bella i Nova Mar Bella, van obtenir el distintiu. Des d’aleshores, s’hi van sumar les altres platges, fins l’any 2013 que va obtenir el guardó per a totes elles. Barcelona també va rebre una distinció temàtica en matèria de ruptura de barreres arquitectòniques i d’atenció a persones amb necessitats especials.

 

Actualment només hi ha dues platges que no compten amb la bandera blava. D’una banda la de Llevant, perquè destinar-ne una part per als gossos és incompatible amb els requisits oficials. I de l’altra la platja del Somorrostro,  qualificada com a bona però no com a excel·lent. En qualsevol cas els resultats dels nou mostrejos de qualitat de l’aigua de bany realitzats per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) van donar el resultat de vuit mostres, amb qualificació d’excel·lent i una, de bona.

 

Novetats

Els usuaris habituals de les platges de la ciutat es trobaran enguany amb algunes novetats. Per exemple la renovació de 1.300 m2 de la tarima de fusta del passeig Marítim en un tram comprès entre la platja de Sant Sebastià i la platja de Sant Miquel que estava malmès degut al desgast i envelliment. El nou paviment permet estalviar costos en la freqüència del manteniment i està pensat per durar més temps.

 

Més novetats: s’ha efectuat una millora i renovació del sistema de megafonia. El nou sistema ja està implementat a les platges de Sant Sebastià, Sant Miquel, Barceloneta, Somorrostro i Nova Icària. També hi trobareu més panells amb informació sobre  previsions meteorològiques, temperatura del mar i radiacions ultraviolades, així com la bandera que indica si està permès el bany.

 

*LA TORRE DE BARCELONA

 

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.