fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Comença la Setmana Santa, un dels períodes de més mobilitat de l’any

Compartir

Tràfic Setmana Santa

L’SCT demana màxima prudència en els desplaçaments de la primera fase d’aquest període de Setmana Santa. Enguany, 38 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes, en 37 sinistres viaris mortals. La policia de trànsit farà durant aquest cap de setmana, en les vies de màxima mobilitat i vies secundàries, uns 800 controls preventius per evitar excessos de velocitat, distraccions i conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues entre d’altres

Des del Servei Català de Trànsit (SCT) fem una crida a la prudència i a la responsabilitat dels conductors durant aquest cap de setmana que marca el tret de sortida de l’operació especial de Setmana Santa. L’SCT alerta que el factor humà, com per exemple les distraccions o la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues, és present en la majoria dels accidents i demana, tant als conductors com als acompanyants, que tinguin una actitud prudent en els seus desplaçaments i evitin conductes que posin en risc la seva seguretat i la dels altres. Enguany, fins al 10 d’abril, han mort a les carreteres catalanes 38 persones en 37 accidents de trànsit.

En aquesta primera fase del dispositiu de Setmana Santa no es preveuen complicacions de mobilitat destacades tot i que hi haurà una primera operació sortida parcial des de divendres 12 a les 15.00 h fins dissabte 13 a les 15.00 h en què es calcula que uns 451.000 vehicles surtin de l’àrea metropolitana Barcelona.

Dispositiu de la primera fase

El dispositiu especial de Setmana Santa d’enguany comprèn des de la tarda del divendres 12 d’abril fins a les 24 hores del dilluns 22 d’abril. La primera fase s’allarga des de les 15 hores del divendres 12 d’abril fins a les 24 hores del diumenge 14 d’abril, coincidint amb l’inici de les vacances escolars i universitàries. La segona fase començarà el dijous 18 d’abril.

Dies i horaris amb previsió de més mobilitat durant la primera fase:

Sortida: Divendres, 12 d’abril de  14 a 21 hores

Dissabte, 13 d’abril d’11 a 14 hores

Retorn: Diumenge, 14 d’abril de 18 a 22 hores

Pel que fa les a les vies que podran concentrar més mobilitat tant durant la sortida com la tornada, seran sobretot les principals de l’àrea metropolitana de Barcelona, com l’AP-7, B-30, B-23, C-58 i A-2. Es tracta d’un cap de setmana de transició, de primavera, en el qual no es preveuen complicacions viàries rellevants i on les vies d’accés a destinacions de muntanya com la C-16 o la C-17 ja no registren importants problemes de mobilitat

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.