fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Com tractem als turistes?

Compartir

turisme barcelona

Debats llargs

És una pregunta que sens dubte qualsevol de les respostes generaria moltes controvèrsies i debats. Si la resposta és sí, segurament hi hauria gent que ho argumentés dient que si volem ser una gran ciutat mundial, hem de tractar bé als nostres visitants. I si la resposta fos no, potser els que ho contestéssin ho argumentaries dient que la primera preocupació sempre ha de ser els ciutadans locals, i que ens preocupem massa pels turistes.

Doncs bé, segons algunes enquestes realitzades als turisten en els últims cinc anys, generalment aquests afirmen que Barcelona ha sigut una de les ciutats que més a gust s’han trobat, ja sigui per l’accessibilitat i comoditat del transport públic, el fantàstic clima, la platja, la gent… Però sobretot l’hospitalitat i l’aroma social que es respira a la capital catalana.

Per altra banda es trobarien les crítiques negatives, que lògicament estan influenciats per aspectes aïllats. Algunes de les principals queixes serien els preus en alguns restaurants de la zona cèntrica de Barcelona, o sobretot una de les principals crítiques negatives han sigut els robatoris pels carteristes, especialment a les Rambles, el lloc on més robatoris d’incògnit que es produeixen a la ciutat.

Conseqüències de ser una gran ciutat

Tot i així cal dir que hi ha gent que està més diposada a rebre turistes i altra que no. Els que no, generalment acostumen a ser els veïns que viuen a prop de les zones més turístiques de la ciutat, com la Sagrada Família, o les zones més visitades de l’Eixample o Passeig de Gràcia.

Aquests es queixen de la gran afluència que no els permet passejar amb tranquil·litat en qualsevol franja horària. Una altra de les crítiques locals, són els aparcament. Ja que cada vegada més, els turistes opten per llogar cotxes, amb la qual cosa provoca que en determinades zones sigui difícil aparcar pels veïns locals. 

Els veïns locals han de ser el principal?

Una mesura que s’ha prés pensant exclusivament en els veïns és a la Barceloneta. Per aparcar està la zona verda i la zona blava, ambdues de pagament. La verda però es única pels veïns, que paguen una quota molt baixa anualment (no acostuma a passar dels dos euros), i els permet aparcar quan vulguin en aquests llocs. Per contra, tots aquells que no tinguin la pegatina hauran de pagar per hores en l’aparcament urbà.

Aquí llavors és quan es provoca la turismofòbia, un fenomen que sens dubte opta per odiar als turistes que visiten la ciutat, i tenir el pensament que aquests aporten coses negatives, més que el possible benefici econòmic que poden donar. Majoritàriament és té el pensament que l’Ajuntament i els organismes públics, veuen un benefici econòmic molt gran en el turisme (cosa que és certa) i que inverteixen més en la comoditat d’aquests més que en la dels propis ciutadans.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.