fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Cinc maneres de protegir-te davant els intents de frau en ajudes relacionats amb la COVID-19

Compartir
frau covid-19

En les últimes setmanes, l’equip d’investigadors de Proofpoint ha observat que diferents autors d’amenaces en la xarxa han utilitzat la promesa d’ajudes pel COVID-19 per a llançar atacs contra persones als EUA, Austràlia, el Canadà i Regne Unit. No era res més que un frau. Per a ajudar els consumidors a protegir-se, la companyia planteja sis senzilles normes per a mantenir fora de perill informació personal dels intents de frau associats al COVID-19.

La informació sobre la covid-19 canvia tan ràpid que desorienta la població i facilita el frau

Els riscos potencials associats a l’ús del coronavirus com a ganxo també es veuen amplificats per la rapidesa de la informació que envolta a aquest tema global. Les notícies canvien d’hora en hora, si no per minuts, i no sempre està clar qui té la informació correcta. Aquest tipus d’esdeveniments creen un entorn ric per a la informació errònia i els atacants sovint aprofiten la confusió com una oportunitat per a presentar el que volen que sàpigues i facis com una cosa real i autoritzat.

Com pots protegir-te del frau durant el covid-19?

Proofpoint ha elaborat un llistat de les cinc normes bàsiques perquè l’usuari pugui protegir-se del frau i protegir també la seva informació personal:

Ser conscient del risc. Saber que els atacants faran tot el possible per a enganyar-li i fer-se amb els seus diners pot ajudar l’usuari a adoptar una postura escèptica respecte a la informació que pugui veure o escoltar. I advertir als altres del perill potencial.

Anar amb compte amb els correus electrònics, missatges de text, comunicacions de xarxes socials o trucades telefòniques que rebi que prometin ajudes. Qualsevol correu electrònic o altra comunicació digital que rebi l’usuari preguntant-li o proposant-li ajudes, és gairebé segur un frau.

No proporcionar el número de compte bancari, noms d’usuari / contrasenyes o altra informació personal en resposta a qualsevol sol·licitud online, i evitar fer directament clic en els enllaços enviats per correu electrònic. Si té algun dubte sobre les ajudes i com fer-les efectives, dirigeixi’s directament a institucions autoritzades per a obtenir directives addicionals.ç

Crear noms d’usuari i contrasenyes únics per a cada compte. En cas que li robin les seves dades d’accés, pot reduir el risc de veure compromès l’accés a altres serveis utilitzant credencials diferents en cada compte. Aquesta pràctica és especialment important en comptes de correu electrònic, llocs web financers / bancaris, inici de sessió en dispositius professionals o dades d’accés a serveis d’streaming.

Verificar la legitimitat de les webs. Si està visitant un lloc web, el consumidor pot verificar que el lloc sigui segur fent clic en la imatge del cadenat a l’esquerra de l’adreça del navegador. Asseguri’s de verificar que el nom del servidor sigui la destinació desitjada.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.