fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Els ciclistes se senten vulnerables quan circulen pels carrils bici

Compartir

Els ciclistes se senten vulnerables quan circulen pels carrils bici. Així ho estima el segon baròmetre del RACC sobre l’ús dels carrils bici a Barcelona. A més, l’estudi afirma que un 55 % dels ciclistes se senten insegurs quan circulen per la xarxa de carrils bici de la ciutat. Aquesta xifra supera la de fa un any, que se situava en un 33 %.  

Per altra banda, 68.000 persones trien la bicicleta per desplaçar-se per Barcelona, un 8 % més que l’any passat. Malgrat que encara és un mitjà de transport molt minoritari a la ciutat és el que més ha crescut. Més de tres quartes parts dels usuaris opten per serveis de bicicleta compartida com el Bicing. Precisament, i segons diu el baròmetre, aquests ciclistes de bicis compartides són els que fan desplaçaments més curts: un 77 % dels viatges duren menys de 20 minuts. Habitualment, els ciclistes utilitzen aquest mitjà de transport per anar a la feina o bé per desplaçar-se fins als instituts o universitats.

L’estudi recull algunes propostes que fan els usuaris per millorar la sensació de seguretat. Una n’és augmentar la qualitat dels carrils bici i la connectivitat i no tant centrar-se a sumar-ne més. Una altra demanda és millorar la senyalització perquè diuen que n’hi ha poca de destinada a aquests usuaris. Una de les denúncies que fan els conductors és la manca d’aparcament segur.  Tanmateix, les entitats reclamen doblar els aparcaments segurs en superfície o bé soterrats. Fins i tot plantegen espais per aparcar les bicis a les instal·lacions del metro. L’objectiu és evitar la realitat actual, que els ciclistes se senten vulnerables quan circulen pels carrils bici.

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.