fbpx

Escriu aquí

Sant Gervasi

La Casa Tosquella de Sant Gervasi, a la venda a Wallapop

Compartir

Wallapop hi ha de tot. Fins i tot s’hi pot trobar una torre modernista protegida amb el grau de BCIN (bé cultural d’interès nacional). És la Casa Tosquella (Vallirana, 93), una petita joia que es mor de vella. L’última notícia és que la casa ha aparegut a l’aplicació de compravenda Wallapop, entre tot d’electrodomèstics de segona mà. Tot i que, no apareix la seva direcció, s’identifica clarament pels seus arcs de ferradura i el que queda de l’estany pintat al sostre del porxo del jardí.

 

Molt deteriorada

Qui la vulgui la pot comprar per 1,4 milions d’euros. Això sí, el deteriorament fa rumiar-s’ho de valent. La humitat ha deixat inservibles algunes parts, i els esgrafiats, els estucats, les pintures, la forja, les vidrieres i altres elements decoratius necessiten una profunda restauració. A hores d’ara, només podria interessar algú que vulgui salvar-la. Com que és un edifici catalogat, tant l’Ajuntament com la Generalitat tenen dret de tempteig i retracte. I consta que els primers s’ho estan pensant. De fet, han visitat la finca i han fet informes la viabilitat per convertir-la un equipament municipal.

La Casa Tosquella, una torre d’estiueig

La casa es considera d’estil modernista, tot i que és molt d’eclèctica amb un llenguatge arabitzant, i és dels pocs, sinó l’únic, edifici de Barcelona d’Eduard M. Balcells i Buigas, un arquitecte nebot de Gaietà Buigas (autor de l’estàtua de Colom) i cosí de Carles Buigas (creador de la font de Montjuïc). La va aixecar com a torre d’estiueig el comerciant Antoni Tosquella el 1889.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.