fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Casa Amatller: el monument de la discòrdia

Compartir
Casa Amatller: monument de la discòrdia

Al bell mig del Passeig de Gràcia s’alça un edifici modernista gairebé desconegut per molts turistes. Estem parlant ni més ni menys de la Casa Amatller de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch.

L’origen de la seva edificació es deu a l’encarreg d’Antoni Amatller, l’empresari xocolater, va demanar a l’arquitecte Cadafalch que va dissenyar un palau urbà d’estil gòtic amb una façana plana, un pati central i una escala per donar accés a les habitacions. Una casa on es pot observar la transformació d’una societat tradicional basada en l’antic regim a un de més nou propi de la societat industrial del segle XIX.

El signe modernista confronta a la Casa Batlló, d’Antoni Gaudí i a prop de la Casa Lleó Morera, de Lluis Domènech i Muntaner i va ser edificada entre el 1898 i el 1900. Junts, aquests tres emblemes formen l’Illa de la Discòrdia, fent referència a la guerra entre les deesses gregues Hera, Afrodita i Atenea per saber quina de les tres era la més bella.

Anys més tard de la seva finalització, va ser declarada monument històric-artístic i es troba administrada per la Fundación Instituto Amatller de Arte Hispánico, creat per l’única filla d’Antoni Amatller, Teresa. Dins del mateix edifici es troba la seu de la Fundació que compte amb un pati interior, una biblioteca i un arxiu sobre l’estil modernista.

Actualment, la Casa Amatller està oberta al públic i es pot visitar cada dia de l’any:

Com arribar?

Ubicada a Passeig de Gràcia número 41, es troba a prop de la parada de metro Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4), a més de l’estació de Rodalies Renfe. Si ho prefereixes, pots apropar’t-hi en autobús de les línies H10, V15, 7, 22 i 24.

Entrades

Pots comprar les entrades directament a la seva pàgina web.

Si vols conèixer més monuments únics de la ciutat de Barcelona, entra en aquest article.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.