fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Can Calopa de Dalt, un projecte de Sarrià amb molt valor

Compartir
Can Calopa de Dalt

Al parc Natural de Collserola hi ha la masia Can Calopa de Dalt gestionada per la Cooperativa l’Olivera. S’encarrega des de l’1 d’abril del 2010 de la gestió de la finca i funcionament de totes les seves dependències i equipaments.

Avui coneixerem una mica sobre aquet projecte social que aporta economia local i inserció laboral.

Can Calopa de Dalt, un pla d’agricultura social

Aquest projecte és un dels que justifica que Barcelona s’adhereixi a les ciutats mundials d’alimentació sostenible 2021. Es tracta d’unir l’agricultura respectuosa amb el medi ambient, en aquest cas les vinyes,  amb la inserció laboral.

L’objectiu és aconseguir un producte de proximitat de qualitat, però sobretot a través de la integració social i laboral per a persones amb discapacitat. Can Calopa de Dalt per les persones involucrades és més que una feina, és una experiència i una oportunitat pel creixement personal i social.

Un vi elaborat a un pas dels carrers de Sarrià

La finca consta de 3 hectàrees ubicades al Parc Natural de Collserola en el punt kilomètric 4,8 de la carretera BV-1468, de Molins de Rei a Vallvidrera. En aquesta extensió hi trobem la vinya i el celler de la Masia Can Calopa de Dalt on s’hi elabora l’únic vi de Barcelona, el vi “Vinyes de Barcelona”.

Tot i que fins el 2016 aquest vi només es tastava en actes institucionals, ara ja es comercialitza per tothom. I si ho vols, pots fer una degustació en el mateix celler de Can Calopa mentre gaudeixes de la masia i el seu entorn. Si et decideixes per fer el tast, pots fer-ho sense cita prèvia, tot i que en la situació actual, és preferible fer una trucada al 646 619 188 o escriure a visitescancalopa@olivera.org i conèixer dia a dia les mesures de seguretat que cal prendre front l’entrada de la Covid-19.

Per altra banda, també pots realitzar les següents visites:

– El celler i la vinya
– Esmorzar a la masia de Can Calopa
– Viu la masia: aperitiu complet i descoberta
– Vins de L’Olivera i xocolates Dalmases, un maridatge únicDeixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.