fbpx

Escriu aquí

Eixample Immobiliària Llar Revista del barri Eixample

Es normalitza la situació de l’habitatge al país

Compartir

habitatge

Madrid, Barcelona, la Costa del Sol i Balears s’erigeixen com les zones més atractives.

Actualment, el mercat immobiliari espanyol està vivint moments dolços. El preu mig d’un pis al nostre país va augmentar al mes d’abril un 2% respecte al mateix període de l’any anterior, per el que va del 2017, ja ha pujat un 5% respecte a l’any anterior.

I això no és tot, les previsions actuals són realment bones. Samuel Población, director nacional de l’àrea del sòl i CBRE. Aquest diu que els preus sofriran un increment d’entre el 4% i el 5%, sent de major índex a les ciutats de Barcelona i Madrid.

En el cas de les rendibilitats, el tema és bastant semblant. El rendiment net d’una habitatge per al seu posterior arrendament, s’ha incrementat a Espanya en un 8,8%. És a dir, a Espanya, aquest es renten entre el 4,5% i el 6%.

No es pot dir que tot el país està experimentant un correcte funcionament com el mencionat anteriorment, per això les millors zones per a invertir capital en l’adquisició d’una habitatge són Barcelona i Madrid, així com els seus voltants, a més de Màlaga, la Costa del Sol, les Illes Balears i Alacant.

Les dos grans ciutats espanyoles, Madrid i Barcelona es troben en una situació on el preu dels pisos està augmentant com que la demanda més gran en un context de baixa oferta. Al país, es construeixen un total de 60.000 habitatges, front a les 150.000 que l’economía és capaç d’absorbir.

Perfil

El perfil del comprador que adquireix una habitatge a les ciutats, és del d’una família amb fills i ingressos estables, que busca un pis de tres o quatre habitacions i d’uns 110-140 metres quadrats. En la majoria dels casos, si es tracta d’un inversor, sol adquirir una habitatge de 2-3 habitacions.

L’arrendatari mitjà és un jove, sense família, que no pot afrontar el pagament d’una hipoteca sigui per la falta de feina o bé perquè la cultura d’arrendament s’està expandint entre les generacions de joves.

Aquests compradors, però sobretot la gent que lloga aquests habitatges, es fixa més freqüentment amb la rodalia de la habitatge en relació amb la distància existent amb el lloc de treball.

El perfil de les persones que adquireixen un habitatge a alguna zona costanera, normalment són inversors estrangers, del que el 15% del mercat total de compra venda de habitatges a Espanya està protagonitzat majoritàriament per ciutadans de fora del país. Destacant la dada registrada a Màlaga, on el 30% del total de les ventes prové de ciutadans estrangers.

Recomanacions a l’hora d’adquirir un habitatge

Per tant, a l’hora d’elegir un immoble per a invertir, els experts recomanen no deixar-se emportat per oportunitats en què el preu és realment baix. Pot ser que el preu sigui aparentment baix, però probablement sorgiran dificultats a l’hora d’atribuir i obtendré la renta estable.

Així a Heritatge Real Estate Barcelona, una consultora especialitzada en la comercialització d’immobles i de gestió patrimonial a Barcelona. Gràcies a la visió global del mercat i l’experiència al sector de més de 15 anys, permet assessorar als clients per a poder aportar a aquests assessorament i opinió per part d’un professional a l’hora de comprar un habitatge per al posterior arrendament.

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.