fbpx

Escriu aquí

Actualitat

BetàniaPatmos, un projecte educatiu amb 75 anys d’història i molt de futur

Compartir

betania-patmos-escola

 

Aquest curs 2016-17 l’Escola BetàniaPatmos de Barcelona celebra el seu 75è aniversari. Des del 6 d’octubre de 1941, data d’obertura de l’Escola Betània al carrer Descartes de Barcelona, fins avui han passat moltes coses.
L’any 1959 neix l’Escola Patmos; el 1975 les dues escoles es fusionen; el 1984 es constitueix la Fundació; el 2000 es construeix l’edifici de serveis i de Batxillerat, i el 2015 comencen les obres de construcció de l’edifici d’Educació Infantil i altres instal·lacions que s’inauguraran a l’octubre de 2017.
Al llarg de tots aquests anys l’Escola ha anat assolint moltes fites, ha crescut, ha avançat, s’ha renovat d’acord amb les exigències dels nous temps, però ha mantingut sempre els seus valors fundacionals que són del tot vigents: austeritat, exigència, curiositat, il·lusió, esperit crític, intel·ligència i, a més, coneixement.

Les bases d’aquell projecte educatiu innovador, modern i amb una clara visió de futur que va néixer fa 75 anys segueixen vives. Tanmateix l’Escola ha sabut adaptar-se a les necessitats canviants: una escola sostenible, respectuosa amb el medi, sentida, connectada, reflexiva i expansiva alhora. Aquesta voluntat de renovació constant es farà palès d’aquí un any quan les obres estiguin acabades i l’Escola hagi incorporat quatre grans elements: el nou edifici d’Educació Infantil que donarà resposta arquitectònica a bona part de les preguntes que l’educació actual està plantejant en relació als espais escolars entesos com uns escenaris d’aprenentatge permanents, polièdrics i col·laboratius, sense abandonar, però, el sentit pràctic que dóna resposta a les necessitats diàries que tots els edificis públics han de preveure.

De segon, la disposició d’un gran espai a l’aire lliure per al joc i l’esport, amb nova pista esportiva al costat mateix de l’edifici d’Educació Infantil, que serà usada no només pels més petits sinó també per a tots els nois i noies de l’Escola. De tercer, el soterrament d’un pàrquing per a un centenar de vehicles just sota la pista esportiva que alliberarà tota l’Escola de vehicles; un guany excepcional per practicar la salut del silenci i la tranquil·litat del passeig.
I quart, una nova entrada a l’Escola per a totes les persones, dels més petits als més grans, amb un gran espai de benvinguda i de confluència de camins que permetran accedir a totes les edificacions, un d’ells, òbviament, una nova rampa que de mica en mica anirà guanyant perimetralment alçada fins a connectar amb la bifurcació actual de Primària o Secundària. Aquests quatre elements, edifici d’Infantil, pista esportiva, aparcament soterrat i nou urbanisme d’acolliment i passejada, donaran a l’Escola una cara nova, una expressió facial oberta a la ciutat, al mar i al món, que convidarà a entrar i a descobrir, muntanya amunt, aquest campus esplèndid dedicat a l’educació i al coneixement.

A BetàniaPatmos creiem en la formació de cara a la vida basada en l’exigència en el treball, en l’educació de la llibertat i en l’actuació responsable. Els valors personals i col·lectius hi són sempre presents: ajudar els alumnes a ser bones persones, generoses, amb esperit de servei, amics dels seus amics, lliures, creatius i amb esperit crític.
Entenem l’escola com un espai generador d’autonomia. És així com podem tenir la confiança que els alumnes podran desenvolupar-se lliurement i amb cordialitat en el futur, sigui com sigui aquest.

Aquests 75 anys d’història demostren que el projecte pedagògic de l’Escola és un projecte d’èxit que ha estat possible gràcies a l’esforç històric dels mestres i professors, els pares, els alumnes i tota la comunitat educativa que en forma o n’ha format part. Encarem el futur amb la mateixa il·lusió que ho van fer els seus fundadors fa
75 anys amb el convenciment que, plegats, seguirem fent de BetàniaPatmos una gran escola.

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.