fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Els beneficis de l’escola concertada

Compartir

educació-concertada

L’educació concertada, que és la que es troba a mig camí entre l’eduació pública i la privada, ja que és la que es desenvolupa en col·legis i instituts que tenen naturalesa privada perquè no han estat creats per l’Administració, però que, en gran mesura, estan subvencionats per l’Estat.

En concret, de la podem destacar que l’educació concertada té els següents beneficis:


1. Educació en valors concrets

El fet que l’escola concertada tingui un origen privat és el que determina que, com passa als centres únicament d’aquest tipus, tingui un “ideari” molt marcat. Per aquest motiu els pares que inscriguin els seus fills en la mateixa ho faran perquè coneixen perfectament quin tipus de valors i ideologia s’ensenya i perquè, com és lògic, s’adeqüen completament als que té la família.

 

2. Gran diversitat d’activitats extraescolars

Una altra de les grans avantatges que té l’educació concertada és que es considera que ofereix una gran varietat d’activitats de tipus extraescolar. Si això és així és precisament perquè té fons amb els quals sufragar i brindar als estudiants, els que rep de l’Estat més els que són aportats pels pares dels alumnes.

 

3. Major seguiment dels alumnes

De la mateixa manera, no es dubta en destacar que en els centres concertats, en ser d’origen privat, s’estableixen unes pautes molt concretes en determinats aspectes com l’admissió de matrícules o els horaris. No obstant això, potser les normes més interessants són les que estableixen el nombre d’alumnes per classe, que, per regla general, sol ser inferior al de les escoles públiques. Una situació que, per tant, permet no només que es treballi millor a l’aula sinó que els professors puguin fer un seguiment de cada estudiant d’una manera més profunda.

Així, tant els docents com l’equip directiu en general coneixeran a fons la situació acadèmica i personal del menor i podran ajudar-lo quan ho necessiti amb les eines que tinguin al seu abast.

 

4. No hi ha ànim de lucre

Així mateix, en comparació amb els centres que són exclusivament privats, es destaca que els concertats no tenen ànim de lucre. Això el que vol dir és que, per exemple, en no dependre només de les quotes de les famílies dels estudiants no hi haurà la possibilitat que puguin tancar si hi ha baixos fons o que s’afavoreixi a l’alumne per tal que es quedi a l’escola.

 

5. Centres integrats

Per descomptat, no s’ha de passar per alt tampoc que una de les grans avantatges de l’escola concertada sinó la que més és que, per regla general, els seus centres estan integrats. És a dir, que en un mateix edifici s’imparteix diferents nivells educatius (Infantil, Primària, Ensenyament Secundari Obligatori …). Això serveix perquè l’estudiant que passi d’un d’aquests nivells a un altre no pateixi els habituals problemes d’adaptació, perquè estarà en el mateix recinte.

No obstant això, això també és un important benefici per als pares perquè podran anar a recollir a tots els seus fills al mateix lloc, independentment de si estan en una etapa o en una altra.

 

A Barcelona podeu trobar l’Escola IPSI, l’Escola Nausica, el Col·legi Shalom i el Col·legi La Merced.

 

Tags:
Següent article

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent