Xavi Rossinyol Martínez és un periodista i director de televisió català nascut a Berga, el 9 de gener de 1981 i llicenciat en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, va començar la seva trajectòria professional en mitjans locals, seguidament va treballar com a redactor d’informatius, feines de coordinador, projectes de ràdio i televisió.
Vols conèixer les 4 curiositats del Xavi Rossinyol?
- Gran recorregut als mitjans de comunicació catalans
- Va començar la seva trajectòria en periodisme local a la Ràdio Berga, Canal 4 Berguedà TV, Regió7 i posteriorment corresponsal del diari Avui.
- En finalitzar els seus estudis de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, va treballar al departament d’informatius de RAC1.
- Posteriorment, després de tres anys va decidir tornar a Berga, el seu apreciat poble natal per impulsar un projecte de ràdio municipal i centrar-se de nou en aquest mitjà de comunicació.
- Seguint amb la ràdio, poc després va incorporar-se al programa de La Tribu de Catalunya Ràdio, on va acabar agafant el paper de presentador un cop va morir la reconeguda Tatiana Sisquella.
- Recentment, va realitzar un canvi de la ràdio a la televisió, on des del passat mes de setembre és la mà dreta i codirector del programa Planta Baixa de TV3, juntament amb Ricard Ustrell.
- Actiu als seus comptes personals de les xarxes socials
El periodista té molta activitat en les diverses xarxes socials on té un compte registrat i obert, pots fer-li un ull en els enllaços següents: Twitter, Instagram o LinkedIn.
En primer lloc, al seu compte de Twitter no sol escriure tuits per ell mateix, però sí que té molta activitat en retuitar notícies, principalment de notícies tretes del comte 324 o sinó, també sol afegir la seva opinió en algunes notícies majoritàriament sobre el territori català. Així doncs, en el cas d’aquesta xarxa social en Xavi prefereix compartir informació i opinar poc, ja que el soroll que pot provocar no l’interessa gens.
En segon lloc, en el seu perfil d’Instagram no té tanta activitat, sí que penja esporàdicament insta–stories per mostrar el seu dia a dia. Tot i això, el contingut del seu compte és molt diferent del contingut que penja al seu compte de Twitter. En aquest cas, fa publicacions en la majoria de casos, de la seva vida personal, el seu temps lliure, amistats, o sobre el seu cercle de la feina.
En tercer lloc, utilitza el seu perfil de LinkedIn per especificar la seva experiència i el seu recorregut professional. El Xavi descriu amb gran detall les tasques realitzades en el seu ampli recorregut, així com les dates especfíciques de la durada en les diverses plataformes: TV3, Catalunya Ràdio, etc.
- Sense pèls a la llengua a l’hora d’opinar
El Xavi sempre que ha sigut entrevistat ha sigut molt clar i sincer amb les seves respostes, una manera de reivindicar també tot allò que li sembla injust.
Tot i això, en diverses entrevistes ha posat l’exemple de les polèmiques que es generen a Twitter. En el seu cas, prefereix mirar-ho des de l’amfiteatre i mesura molt bé tot allò que ha d’escriure, pel fet que és conscient de les represàlies que pot arribar a tenir per ser un treballador d’un mitjà públic, on té limitacions i una responsabilitat a l’hora d’expressar-se.
En relació amb el moment de la pandèmia, el periodista català sempre ha destacat en les entrevistes realitzades que el que ell va aprendre d’aquell moment va ser a no planificat, per tant, que cal viure el present però sempre mantenint la passió pel seu ofici, perquè el periodisme no es pot exercir sense cap mena de passió.
Una frase a remarcar és aquesta: “A la vida hi ha passions que s’apaguen, però jo faré tot el possible perquè aquesta flama pel periodisme segueixi cremant amb intensitat”.
En el cas de la castellanització dels programes de TV3, el periodista va voler remarcar que qualsevol classe de debat és sa per als ciutadans i tots han de tenir el dret a opinar. Per a ell, la seva prioritat clara no és si a TV3 es parla més en castellà o en català, sinó que a aquest canal informatiu es parli de tot allò que més interessa a la gent, i de totes les coses que els hi exigeix a una televisió pública i plural.
En el cas de l’acollida de refugiats i de la campanya Casa nostra, casa vostra, d’anys enrere, va mostrar un caràcter molt fort i en línia amb la seva opinió sobre el tema. A més a més, va fer una crida a l’autoreflexió de les administracions i de l’Estat, a part de la feina que hem de fer tots de manera personal com a ciutadans. La seva frase més recordada d’aquell moment va ser: “Com a ciutadania hem estat molt còmodament asseguts al sofà de casa mentre hi havia 5.000 persones morien al mar“.
- Causant de rebombori als mitjans i a les xarxes
Tot i que no té una activitat continua a les xarxes socials, el passat estiu va estar en boca de molts seguidors, i fins i tot, va ser notícia en alguns mitjans de comunicació catalans.
El moment va ser durant les seves vacances d’estiu.
Així doncs, el rebombori es va crear quan el conegut presentador de TV3 va fer-se una fotografia que no va passar gens desapercebuda per quasi ningú, la qual cosa va provocar molts comentaris a les xarxes socials.
La fotografia en qüestió va ser realitzada a la platja a Portugal, on en Xavi apareixia amb la seva part del cos al descobert, sense samarreta, d’esquena a la càmera, aparegut en la sorra mentre lluïa una tela vermella col·locada com a faldilla.
El moment de la captació fotogràfica va ser mentre gaudia al màxim de les seves vacances a l’estiu, per desconnectar i recarregar piles abans de tornar a la feina. La reacció dels seus seguidors/a d’Instagram va ser amb molts pirops juntament amb missatges que contenien emoticones en forma de flames o cors de colors.
Si vols llegir més articles com aquest sobre altres famosos, fes clic aquí.
D’altra banda, si estàs interessat/a en saber més sobre el Xavi, no et perdis aquest article.