Hans Arús portava de bon matí al programa de laSexta les ocupacions amb més problemes de salut mental. L’estudi destacava les cinc ocupacions amb pitjor estat de salut mental: personal del cures de gent gran, professionals mèdics i infermeria, treballadors socials, mestres i personal de restauració. “És evident que els professionals de la sanitat han patit molt durant la pandèmia“, començava comentant Angie Càrdenas. “Bé, els treballadors de restauració també han d’afrontar situacions difícils amb alguns clients. Els mestres estan saturats amb els nens, però encara més amb els pares“, afegia Alfonso Arús a ‘Aruseros’. “A més, aquestes ocupacions no reben prou reconeixement ni en termes de horari ni de salari. S’han de fer moltes hores i afrontar moltes dificultats”, comentava una de les col·laboradores del programa matinal més popular de la televisió nacional.
“Entenc perfectament als mestres, també vull dir que els pares no rebem cap compensació per estar pendents dels fills amb totes les activitats que s’organitzen. Les activitats extraescolars, per exemple, no estan remunerades, i jo tampoc no tinc un sou per fer-ho. A més, durant molt temps vaig patir estrès, tot i que no vaig arribar a caure en depressió“, confessava Alfonso Arús de manera seriosa a ‘Aruseros’.
“Aquesta feina manual que s’ha de fer en moltes ocasions“, confessava una de les col·laboradores. “Jo puc ajudar en llengua llatina, però no en tasques manuals. Tots tenim les nostres limitacions, no es pot ser un expert en tot“, deia el presentador del programa matinal. “És veritat que repassar cert temari pot generar molta ansietat i pressió“, afegia Tatiana Arús al debat.
Angie explicava que “a molta gent li preguntes les taules de multiplicar i la majoria no recorda, però quan tens fills t’has d’aprendre totes”. “I a més, amb aquella cançoneta com si fossin els nens de l’Escola Pia“, recordava entre rialles Alfonso Arús.