Fer-se ric a Barcelona de la nit al dia és possible, però potser cal un cop de sort. Hem pogut parlar amb una persona que, sense esperar-ho, un bon dia va veure com la seva vida canviava de forma radical i que ha accedit a explicar la seva situació. Aquesta història de vida és una mostra de com mai s’ha de perdre l’esperança i que la mala sort ve de sorpresa i pot desaparèixer.
Contingut
Després de la mala sort, es va fer ric a Barcelona
Hem parlat amb l’Arnau i la Clara, pare i mare de família que tenen dues filles, la Cèlia i la Laura, de 15 i 17 anys respectivament. El 2019, l’Arnau va haver d’agafar la baixa laboral per un greu accident de trànsit, que el va prostrar al llit durant un any pràcticament. Durant aquest temps, la Clara va agafar una excedència per poder cuidar-lo.
Mentre l’Arnau era de baixa, la seva empresa va tancar portes, i ell va anar de cap a la cua de l’atur juntament amb la seva dona, qui també treballava a la mateixa empresa. “Quan això va passar ens vam veure abocats a la misèria”, detalla l’Arnau. La seva situació econòmica era tan dolenta que van haver de buscar un lloguer més econòmic, passant de viure al barri de Les Corts de Barcelona, a l’Hospitalet de Llobregat.
“El fet de mudar-nos de pis no només va canviar la nostra rutina diària, sinó també la de les nostres filles, que van haver d’anar a una escola nova de la nit al dia, amb nous amics, nous professors…, etcètera”, lamenta l’Arnau.
Un paper ple de números i lletres et pot fer ric a Barcelona
Ara bé, després d’aquests incidents arribà la bona ventura. Durant la mudança, l’Arnau va trobar en un calaix dels mobles de l’antic llogater un paper ple de números i lletres. Al principi no li va donar importància i va estar a punt de llançar-lo a la paperera, però aquells números li eren molt familiars. “Tots aquells algoritmes em sonaven a una conversa que vaig tenir amb el meu germà, qui és informàtic. En aquell moment, però, no recordava exactament què eren, ja que molts cops, quan parlo amb ell de tecnologia, desconnecto, ja que a mi aquestes coses no m’agraden”, explica l’Arnau.
Quan tots els mobles ja eren al seu lloc, l’Arnau va enviar al seu germà una foto del paper que havia trobat. “Hola, Josep, he trobat aquest paper en un calaix de la casa nova i em sona que un dia vam estar xerrant d’una cosa relacionada amb això, pot ser?”, deia el missatge de WhatsApp, enviat a les 22 hores d’un dimarts.
“L’endemà em va trucar i em va dir que el que havia trobat era un moneder de Bitcoins, una criptomoneda digital que té un valor molt elevat al canvi, però que al mateix temps fa moltes fluctuacions, és a dir, avui té molt valor, però potser d’aquí a una setmana no val res”, explica l’Arnau.
El desenllaç
Quan van entrar a la pàgina que donava accés per veure què hi havia dins de la bitlletera digital, el germà de l’Arnau es va quedar pàl·lid en veure la quantitat: 150 Bitcoins. “Jo em vaig quedar indiferent, però quan vaig veure la cara del meu germà vaig notar que la troballa era més important del que a mi em semblava”, ressalta l’Arnau. El 2019, un Bitcoin equivalia a 50.000 euros, per la qual cosa, si multipliquem 50.000 per 150 la xifra és de quasi 8 milions d’euros. L’Arnau, amb l’ajuda del seu germà, va fer tots els tràmits necessaris per a convertir la moneda digital a euros, alguns “al límit de la legalitat”.
L’Arnau confessa que quan li va explicar a la seva dona la situació, tots dos van decidir no dir res a ningú i deixar de banda els luxes materials. Així i tot, el primer que van fer va ser tornar al seu barri de sempre, Les Corts i matricular novament les seves filles a l’antiga escola. “Tenim diners, en som conscients, però no sabem què pot passar l’endemà, volem una vida tranquil·la”, detalla l’Arnau.