fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Barcelona impulsa l’economia dels seus barris

Compartir

obras-lateral-diagonal-pasado-mayo-1404203004235

La ciutat de Barcelona ha decidit incrementar l’actiu per promulgar l’economia social i sobretot solidària, per tal d’incentivar l’activitat laboral i estar al servei dels seus ciutadans, dels residents, dels barris i els comerços. D’aquesta manera l’Ajuntament de Barcelona ha decidit obrir dues noves convocatòries de subvencions – que finalitzen el 27 de juny -, pensades en nous projectes econòmics amb una visió social i solidària.

Les ajudes de l’Ajuntament tenen un valor d’uns 1,9 milions d’euros, cosa que significarà un una subvenció del 80% del cost dels projectes, cosa que segons l’alcalde accidental de Barcelona Gerardo Pisarello, ajudarà a crear aproximadament uns 500 llocs de treball.

Els paquets d’ajuda, principals objectius

La convocatòria conté dos paquets d’ajuda que permetrien subvencionar un gran nombre de projectes socials i activitats que contribuiran a la creació de llocs de treball, amb la qual cosa s’intentarà que aquest sigui més estable que temps recents per tal que disminueixi l’atur respecte el d’aquests anys. La principal preocupació és que disminueixin també les desigualtats socials, que concretament a Barcelona, sembla que es tracta d’un problema cada cop més preocupant, a la vegada de poder millorar la qualitat de vida dels barcelonins que a causa de la falta de treball i dels seus incentius, en alguns casos és més que qüestionable.

El principal objectiu és impulsar l’economia a petita escala, intentant crear aquesta ocupació laboral que amb els projectes es pretén cobrir, per tal que es generin els llocs de treball i com a conseqüència, incrementar la riquesa dels barris barcelonins. D’aquesta manera, sobretot en termes de desigualtat econòmica entre classes socials i ciutadans, es podrien equiparar més les diferències, amb per la qual cosa, les condicions de vida i de convivència dels barris milloraria. Cal posar especial atenció, sobretot en aquells barris que degut a aquestes desigualtats originades aquests últims anys on l’atur ha augmentat de forma més considerable, alguns han hagut de patir una marginació social respecte altres barris, per la qual cosa pel bé de la ciutat, convindria tenir en compte aquest aspecte i propagar la igualtat social i econòmica en àmbits generals.

Precedents d’incentivació econòmica

Segons l’informe “L’economia social i solidària a Barcelona” (fet per la Ciutat Invisible i el Comissionat d’Economia Cooperatiu, Social i Solidari de l’Ajuntament de Barcelona), a Barcelona s’han donat ja quasi 5.000 experiències d’economia social i solidària, que representen un 2,8% del total d’empreses de la ciutat. Tot i que encara no es tracta d’una proporció considerable, s’estima que pot generar al voltant del 8% del total del treball a Barcelona i el 7% de la ciutat.

economia barris bcn

Així doncs, és un bon precedent per tal d’impulsar de forma efectiva aquests nous projectes i sobretot confiar en la seva viabilitat. Se’ns dubte es tracta d’un tema que ha de ser vital i d’especial preocupació pels govern i l’Ajuntament, i més tenint en compte que la ciutat de Barcelona sempre és un generador bastant important del PIB del país, sent un dels llocs que més riquesa pot generar en l’àmbit autonòmic i estatal.

 

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.