Escriu aquí

Barcelona és la ciutat que més startups atreu del Sud d’Europa

Compartir

Barcelona es la número 1 de startups del sud d’Europa, i la cinquena a tot Europa després de Londres, Berlín, París i Amsterdam

Barcelona, la capital catalana es troba en cinquena posició en nombre de startups a Europa després de Londres, Berlín, París i Amsterdam.

Actualment a Catalunya hi ha 1.300 startups catalanes que generen al voltant de 13.800 llocs de treball. Segons les dades de la plataforma ACCIÓ, un 26% dels treballadors són estrangers, provinents la gran majoria de països d’Europa Central. Les àrees a les quals es dediquen són principalment la tecnologia (27%), les vendes (22%), gestió i estratègia (20%) i operacions (17%).

Amb un 17% del total destaquen les catalanes, relacionades amb la indústria 4.0, seguides per les ciències de la vida (13%) i el mòbil i software, que representa un 11%. El principal model de negoci per aquestes empreses és l’ecommerce i el marketplace amb un 45% del total, per davant del desenvolupament i manufactura (23%), el software com a servei (22%) i la subscripció (20%).

Barcelona és el primer hub de startups del sud d’Europa en nombre de startups i en cinquena posició a tot Europa després de Londres, Berlín París i Amsterdam, segons el Ranking of Europe’s biggest startup hubs in 2017. De fet, Barcelona està considerada com la tercera localització preferida per als creadors de startups, ja que un 20% dels fundadors europeus triaria aquesta ciutat per establir-hi la seva empresa.

Les 1.300 startups catalanes són les empreses que ha identificat el directori del Barcelona&Catalonia Startup Hub, una plataforma digital que actua com a punt de trobada de les startups catalanes amb l’objectiu de posicionar Catalunya al món i impulsar la captació d’inversors. Aquest directori recull empreses amb un màxim de 10 anys de vida, orientades a un creixement ràpid i que es puguin aplicar en entorns globals.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.