fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Barcelona és la ciutat que més startups atreu del Sud d’Europa

Compartir
Barcelona és la ciutat que més startups atreu del Sud d’Europa

Barcelona es la número 1 de startups del sud d’Europa, i la cinquena a tot Europa després de Londres, Berlín, París i Amsterdam

Barcelona, la capital catalana es troba en cinquena posició en nombre de startups a Europa després de Londres, Berlín, París i Amsterdam.

Actualment a Catalunya hi ha 1.300 startups catalanes que generen al voltant de 13.800 llocs de treball. Segons les dades de la plataforma ACCIÓ, un 26% dels treballadors són estrangers, provinents la gran majoria de països d’Europa Central. Les àrees a les quals es dediquen són principalment la tecnologia (27%), les vendes (22%), gestió i estratègia (20%) i operacions (17%).

Amb un 17% del total destaquen les catalanes, relacionades amb la indústria 4.0, seguides per les ciències de la vida (13%) i el mòbil i software, que representa un 11%. El principal model de negoci per aquestes empreses és l’ecommerce i el marketplace amb un 45% del total, per davant del desenvolupament i manufactura (23%), el software com a servei (22%) i la subscripció (20%).

Barcelona és el primer hub de startups del sud d’Europa en nombre de startups i en cinquena posició a tot Europa després de Londres, Berlín París i Amsterdam, segons el Ranking of Europe’s biggest startup hubs in 2017. De fet, Barcelona està considerada com la tercera localització preferida per als creadors de startups, ja que un 20% dels fundadors europeus triaria aquesta ciutat per establir-hi la seva empresa.

Les 1.300 startups catalanes són les empreses que ha identificat el directori del Barcelona&Catalonia Startup Hub, una plataforma digital que actua com a punt de trobada de les startups catalanes amb l’objectiu de posicionar Catalunya al món i impulsar la captació d’inversors. Aquest directori recull empreses amb un màxim de 10 anys de vida, orientades a un creixement ràpid i que es puguin aplicar en entorns globals.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.