fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Barcelona és una de les 10 ciutats més atractives per als estudiants

Compartir

Barcelona se situa com la principal ciutat amb atractiu universitari del sud d’Europa, segons el darrer rànquing QS Best Cities 2017. En aquest rànquing, la capital de Catalunya se situa en el top 10 europeu i la 23ena a nivell mundial, i és la primera ciutat de l’Estat espanyol per davant de Madrid i València. A Europa, Barcelona ocupa la 8a posició, darrere París, Londres, Berlín, Munic, Zuric, Viena i Edimburg.

students-1807505_1920

Al rànquing QS Best Cities d’enguany destaca la inclusió d’una nova categoria, Student View, que recull la resposta a una enquesta de més de 18.000 estudiants sobre l’experiència d’estudiar a la ciutat amb paràmetres com ara la tolerància, les oportunitats laborals, la mobilitat, el cost de la vida, l’oci i que incloïa, també, les expectatives de quedar-s’hi un any més.

En aquesta enquesta, la ciutat destaca per comptar amb universitats ubicades en posicions capdavanteres en els rànquings mundials i una gran comunitat universitària internacional. I també per disposar d’un entorn molt atractiu per viure-hi (condicions climàtiques, gastronòmiques, culturals, etc.). Dins de les condicions culturals és on s’haurien d’incloure les festes que es regalen els estudiants erasmus, tot i que l’informe no se’n fa ressò…

Top 50

Les universitats de Catalunya situen l’oferta de graus i màsters en el top 50 mundial per àmbits QS by Subject, en disciplines tan diverses com Empresa i Managament, Arquitectura, Anatomia i Fisiologia, o Veterinària, entre d’altres. En l’àmbit europeu, les universitats catalanes obtenen resultats encara més destacats, situant-se entres les 10 o 20 millors europees.

Posicionaments molt rellevants dins d’una classificació que analitza 1.107 universitats d’arreu del món, 469 de les quals europees. Així mateix, la presència destacada de les universitats de Catalunya en els rànquings internacionals més prestigiosos afavoreix la internacionalització del sistema.

 Catalans a Taiwan

La participació en fires internacionals d’educació superior és una de les accions que s’emmarquen en l’estratègia d’internacionalització del sistema universitari de Catalunya. En aquest context l’últim mes una delegació formada per representants del Govern i de les universitats catalanes ha participat per 5è any consecutiu en l’Asia Pacific Association for International Education (APAIE), celebrat a la ciutat de Kaohsiung (Taiwan).

En aquesta fira d’educació superior, la més important d’Àsia, les universitats de Catalunya van presentar tota la seva oferta d’estudis de grau i màster. En representació del sistema universitari català, enguany hi van ser presents la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), així com representants del Consell Interuniversitari de Catalunya i de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP).

bonding-1985863_1920

En aquesta fira, la delegació catalana es va reunir amb representants del Ministeri d’Educació, el de Ciència i Tecnologia de Taiwan, i també del Higher Education Evaluation & Accreditations Council (HEEACT), un equivalent a Taiwan de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari a Catalunya. Igualment, la delegació catalana va mantenir una trobada amb la University Mobility in Asia and the Pacific (UMAP), associació  encarregada de promoure la cooperació entre les universitats i d’altres entitats per augmentar la mobilitat d’estudiants i treballadors a la regió i, finalment amb l’Acadèmia Sínica, un organisme que dóna suport a activitats investigadores en diverses disciplines, amb un gran prestigi a Taiwan.

L’estand Study in Catalonia. Welcome to the Universities of Catalonia al saló va posar a disposició dels visitants diferents publicacions i documentació en llengua anglesa i taiwanesa de les universitats catalanes, així com informació sobre com estudiar a Catalunya, els programes de màsters i les guies de conversa universitària, entre d’altres. Paral·lelament, el Govern català ofereix la web www.studyincatalonia.com per facilitar informació als estudiants estrangers que vulguin informació sobre els nostres programes internacionals.

La fira, que compta amb més de 100 estands i més de 1.000 delegats d’arreu del món, inclou conferències, workshops, exposicions, networking events i visites a universitats locals. Aquesta és la cinquena edició en què el sistema universitari català és present a l’APAIE. Va participar-hi l’any 2016, a Melbourne (Austràlia), l’any 2015 a Beijing (Xina), l’any 2014 a Seül (Corea del Sud), i l’any 2013 a Hong Kong (Xina).

L’APAIE és una associació internacional sense ànim de lucre, fundada el 2004, a la Universitat de Corea. Està formada per representants universitaris de tretze països/regions de l’Àsia-Pacífic. Aquesta associació té com a objectiu principal assolir una major cooperació entre les institucions acadèmiques d’educació superior, fomentar la investigació, estimular i facilitar l’intercanvi i la internacionalització de l’educació superior a l’Àsia, a les regions del Pacífic i al món. També vol promoure i donar suport a la internacionalització de les institucions acadèmiques.

*LA TORRE DE BARCELONA

Font: Generalitat de Catalunya.

 

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.