fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Barcelona allunya els cotxes de les escoles

Compartir
escoles

L’Ajuntament de Barcelona està sensibilitzat en reduir la contaminació de la ciutat. Al llarg dels últims anys s’han establert diferents mesures restrictives referent a la circulació de cotxes. Se n’ha limitat la velocitat màxima per molts dels seus carrers i també s’ha restringit el transit de vehicles contaminants. La següent acció és disminuir la circulació de cotxes en els carreres d’accés directe a les escoles.

Reduiran el trànsit de cotxes al voltant de 22 escoles de Barcelona

L’objectiu d’aquesta mesura és per una banda millorar els nivells de contaminació de l’entorn de les escoles, netejant l’aire que s’hi respira. Però per altra banda, també es persegueix evitar accidentes i soroll.

Es tracta que els voltants de les escoles siguin espais per les famílies i els infants hi puguin jugar sense cap risc. Per aquest motiu es construirà una plaça davant de cadascuna d’aquestes 22 escoles i 37 espais de jocs.

Per aconseguir aquests resultats, es destinaran 1,3 milions d’euros al llarg d’aquest any i sobretot s’actuarà en el carrer Ferres, Acàcies, Quevedo, Taxdirt i Mas Casanovas. A més, es reduirà un carril de cotxes a Balmes, Bailén, Travessera de Gràcia i Provençals.

L’any 2023 ja s’haurà actuat en 120 escoles

Segons declaracions de l’alcaldessa Ada Colau, el 2023 passaran de 22 centres educatius amb millores en la qualitat ambiental i espai públic, a 120.

En total s’invertirà 10 milions d’euros en el disseny dels carrers per reduir el trànsit de cotxes, compensant amb més espais verds i de joc pels infants.

Es limitarà la velocitat a 20km/h

En tots els entorns escolars de Barcelona es limitarà la velocitat a 20km/h. Quedarà assenyalat en color taronja en el paviment i a més, en diferents punts com el que ja s’ha instal·lat en el carrer Provençals, s’hi col·locaran radars pedagògics per informar de la velocitat en la que s’està circulant.

Alhora, en contrapartida a la reducció de cotxes, es facilita l’ús de la bicicleta i s’amplien els estacionament per aquest mitjà de transport.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.