fbpx

Escriu aquí

Actualitat

El Banc d’Aliments necessita voluntaris per fer màgia un any més

Compartir

Els propers dies 25 i 26 de novembre Barcelona celebrarà la vuitena edició del Gran recapte, una gran campanya solidària que recull aliments nutritius per als més necessitats i que pretén ajudar a pal·liar la realitat actual de pobresa i precarietat al nostre país. No es podria fer sense la participació de voluntaris i en fan falta 27.500 a tot Catalunya.  

El Gran Recapte d’Aliments és una campanya massiva de recollida d’aliments impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya per donar resposta a la precarietat alimentària en el nostre entorn. Durant dos dies, el 25 i el 26 d’octubre, milers de voluntaris us demanaran que contribuïu adquirint algun producte i entregant-lo al banc d’Aliments. L’objectiu és recollir aliments nutritius de llarga durada, oli, llet i conserves (peix i verdures), que permetin garantir l’estoc d’aliments bàsics per un període mínim de tres mesos. La recollida es realitzarà, d’una banda, a mercats i supermercats de les principals poblacions catalanes, i d’altra banda, mitjançant donacions online al web per a totes les persones que no puguin desplaçar-s’hi: https://www.bancdelsaliments.org/ca/dona_alimentBanc alimentss

A la passada edició es van recaptar 4.642 tones d’aliments bàsics a gairebé 2.500 punts habilitats a 370 municipis. Això va ser possible gràcies la col·laboració de més de 25 mil voluntaris que van donar suport, coordinant i atenent els punts de recollida. La vuitena edició del Gran Recapte necessitarà 27.500 voluntaris per cobrir més 2.500 punts de recollida els dies 25 i 26 de novembre. Sense els voluntaris el Gran Recapte no seria factible i és per això que es torna a fer una crida a la ciutadania perquè col·labori de nou i faci possible aquesta fita. Si us ve de gust contribuir podeu registrar-vos com a voluntaris o coordinadors al web www.granrecapte.com

Màgia alimentària

El fil argumental de la campanya comunicativa d’aquesta vuitena edició és la màgia i està protagonitzada per Antonio Díaz, el Mago Pop. La massiva participació ciutadana a la campanya, el volum d’aliments recaptats, la implicació d’empreses i organitzacions fan possible omplir el magatzem del Banc dels Aliments com per art de màgia. Però al Gran Recapte no hi ha truc, és gràcies a la dedicació i col·laboració desinteressada de tots aquests agents que es materialitza aquesta fita solidària.

La fita d’aquesta edició requereix 27.500 voluntaris per garantir el bon funcionament dels 2.500 punts de recollida d’aliments que s’habilitaran arreu de Catalunya, segons els càlculs de Sabine Hindersin, responsable de la campanya. La tasca de coordinadors i voluntaris és clau per involucrar la ciutadania i fer-la partícip. Per aquest motiu és molt important que cada punt compti amb un coordinador i una desena de persones voluntàries per omplir els diferents torns.

aliments 2

 

El repte de l’organització, en paraules d’Eduard Arruga, president del Banc dels Aliments de Barcelona, és “encaixar els esforços de voluntaris, coordinadors, cadenes de distribució i ciutadania, per recollir el màxim d’aliments i poder atendre millor les necessitats de les 235.000 persones que viuen en situació de precarietat alimentària.”

El Gran recapte és una de els manifestacions de solidaritat més importants que tenen lloc a Catalunya, segons explica Frederic Gómez Pardo, president de la Federació Catalana del Bancs dels Aliments, i a més “esdevé una escola de transmissió de valors entre les persones que participen”. Com a conseqüència d’aquesta sensibilització s’ha aconseguit millorar la qualitat dels aliments recollits, és a dir, aliments com la llet, l’oli, les conserves o el llegum cuit, que tenen un elevat valor nutritiu. Enguany cal mantenir aquesta tendència.

L’espot de la campanya, rodat amb molt baix pressupost, es va enregistrar el mes de setembre i és una idea original i producció de l’agència Somos Acme, i compta amb la participació desinteressada de diverses empreses com Anotherlight, Enelmo, G23, Ovide, Parc Logístic de Zona Franca, Moventia, Fripan, Bon Area, Aigües de Barcelona així com la implicació de tot l’equip tècnic i artístic i de voluntaris (Voluntariat en família, Casal Loiola, Cargill) que el van fer possible. La difusió de l’espot serà possible gràcies a la col·laboració de mitjans de comunicació com la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, BTV, 8TV, La Xarxa, El Punt Avui TV i CINESA.

logo-bancEls Bancs dels Aliments són quatre a Catalunya, un per demarcació. Són una entitat benèfica sense ànim de lucre, independent de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basada en el voluntariat, amb l’objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades, evitant tot malbaratament o mal ús dels aliments, per lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.

 

 

 

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent