fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Augmenta la vigilància a la ciutat

Compartir

cameres

Ni tan sols George Orwell

La vigilància ha augmentat a la ciutat però aquest cop no per l’àmbit policial com en primera instància es podria pensar, sinó per la seguretat vial per la qual l’Ajuntament últimament està apostant per tratar d’evitar infraccions perilloses per a la ciutadania per mitjà de les carreteres.

Aquest augment de la vigilància s’ha realitzar principalment a través de radars i i càmeres per control fotogràfic i de videovigilància, aquests últims en alguns trams determinats on no es controla més la velocitat a la que es circula, sinó per les maniobres il·legals que pugui haver-hi tendència per fer.

Alguns dels llocs (entre altres) és en alguns trams de la Diagonal, on la velocitat es limita com a molt a 50 km/h (excepte en algunes vies a 20 o 30), a la Gran Via de les Corts Catalanes (on hi ha aquestes càmeres de videovigilància), a Montjuïc, Paral·lel, entre molts altres llocs…

La seguretat, el principal protagonista

Cal dir que no és cap descobriment que el trànsit a Barcelona és molt abundant i sobretot molt congestionat on les caravanes són molt comunes en el dia a dia. Això provoca que en algunes ocasions alguns conductors davant de la deseperació facin maniobres totalment prohibides que Trànsit considera que poden posar en perill la seguretat vial. Alguns exemples d’aquestes maniobres podrien ser per exemple els girs de 180º quan no es poden fer, travessar línies contínues, adelantar quan no es pot…

Així doncs, davant de la detecció d’alguns cossos de seguretat com la Guàrdia Urbana i fins i tot d’alguns ciutadans, s’ha decidit que s’augmentarà aquesta vigilància vial lleugerament, per tal d’intentar baixar aquest tipus d’infraccions, això sí, a través del càstig d’una multa econòmica cap al ciutadà.

Dubte i dilema ciutadà

Aquesta és precisament un objecte de crítica, ja que popularment per la ciutadania sempre es té tendència a pensar que realment ja sigui l’Ajuntament, la Guàrdia Urbana, Trànsit o altres organismes responsables de les multes d’infraccions de Trànsit, creuen que l’únic objectiu en alguns casos més enllà de la preocupació per la seguretat vial, és el de treure’n profit econòmic, un argument popular que sens dubte més d’un i dos cops ha sigut utilitzat.

D’altra banda, s’ha de dir que no tots els llocs susceptibles de tenir aquesta vigilància s’avisa prèviament. Això sí, la cosa està en què últimament les multes es deuen més a les infraccions de maniobres (com saltar-se semàfors i línies contínues), més que per anar a alta velocitat per les vies urbanes de la ciutat.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.