fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Augment de la tarifa de la zona blava i verda a Barcelona

Compartir
zona blava

L’Ajuntament de Barcelona ha fixat l’increment de les tarifes de la zona blava i verda. Aquest canvi de preus es preveu que comenci quan la ciutat entri en la fase 1 de desconfinament.

Una de les mesures que es van implantar a la ciutat de Barcelona a l’inici de l’estat d’alarma, va ser deixar gratuïts els aparcaments de la zona blava i verds. En l’actualitat, aquesta normativa es manté vigent. No obstant, no per gaire temps més.

La zona blava i verda passa de ser gratuïta a incrementar els preus

Tot i que encara no es coneix la data en que s’efectuarà el canvi,  al llarg del procés de desconfinament, es tornaran a pagar les zones d’aparcament.

Sabíem que aquest moment arribaria, però la notícia és que quan es reactivi el pagament,  el sistema tarifari serà diferent al d’abans del confinament.  Doncs el nou sistema de tarifes ja s’havia acceptat abans del confinament, igual que l’ampliació de les zones verdes

La decisió es va prendre en un ple del mes de gener

En un ple de l’Ajuntament de Barcelona en el mes de gener es van aprovar diversos canvis que afectaven directament a la zona blava i verda. La seva aplicació es preveia pel mes de febrer, però va arribar la crisi del coronavirus i es va paralitzar.

La zona verda no serà gratuita, tampoc a l’agost

Entre les mesures acordades, s’ampliarà la quantitat de zona verda en els barris que s’inclouen en una zona de baixes emissions, i que encara no està instaurat el aparcament de pagament. Parlem doncs de barris com Les Corts o Sarrià i Sant Gervasi. A més, en referència a la zona verda, deixarà de ser gratuïta per tots els residents i s’haurà de pagar en el mes d’agost.

La zona blava també serà de pagament al migdia i la tarifa anirà en funció de l’etiqueta ambiental de la DGT

Pel que fa a la zona blava, un dels canvis és que serà obligatori pagar també en la franja del migdia. Recordem que en la majoria dels barris de Barcelona durant les 14h i 16h, l’aparcament era gratuït.

A més, no hi haurà una tarifa única en funció del temps, sinó que també dependrà de la contaminació que genera el cotxe (etiqueta ambiental de la DGT). Així els cotxes que més contaminen, pagaran més. Es preveu que l’augment per hora vagi entre 0,75€ i 1,25€.

Per portar el control i identificar quina etiqueta ambiental té assignada el cotxe, per retirar el tiquet serà imprescindible comunicar la matrícula del cotxe.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.