fbpx

Escriu aquí

Actualitat Cultura Revista del barri Eixample Revista del barri Les Corts Revista del barri Sant Gervasi Revista del barri Sarrià

Art i cultura als barris

Compartir

La ciutat de Barcelona ha posat en marxa un projecte per promoure la cultura i els diferents tipos d’arts als barris de Barcelona. L’objectiu de Barcelona Districte Cultural és consolidar un circuit estable d’espectacles professionals i replantejar la relació entre l’escenari i el públic amb el propòsit de convertir els ciutadans en agents culturals actius.

Art i Cultura als barris

La nova proposta cultural oferirà aquest any es basarà en dues edicions (la primera, durant els mesos de maig i juny, i la segona, a l’octubre, al novembre i al desembre) i inclourà 20 propostes artístiques i 88 actuacions.

La iniciativa pretén reforçar la cultura als barris, atès que es considera que té un paper destacat per a la cohesió social. Per això les activitats culturals es portaran a terme en tretze centres culturals de proximitat, un per districte, excepte en els casos de Sant Andreu, Sant Martí i Horta-Guinardó, on se’n proposen dos per districte. A partir del setembre d’aquest any, es començarà a treballar en els cinc projectes artístics comunitaris, que buscaran la implicació dels veïns perquè participin en processos de creació artística compartida.

Una nova edició per al 2018

L’Institut de Cultura de Barcelona (Icub) ha preparat de nou per al 2018 dues edicions (al febrer, al març i a l’abril i a la tardor) i la previsió és programar fins a 300 actuacions, que tindran lloc en vint centres culturals de proximitat.

La proposta feta per Barcelona Districte Cultural, explicada aquest dimarts pel tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, s’emmarca en el Pla de xoc cultural als barris de Barcelona, que va ser presentat a finals de setembre del 2016 com la “pota cultural” del Pla de barris. El seu objectiu és potenciar l’accés a una cultura de qualitat per afavorir la cohesió social.

 

*LA TORRE DE BARCELONA

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.