fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Arc del Triomf el monument insignia de Barcelona?

Compartir
Arc-del-triomf

L’Arc de Triomf és un monument de Barcelona que es troba entre el Passeig de Lluís Companys, el Passeig de Sant Joan i la Ronda de Sant Pere. Va ser construït per l’arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas arran de l’Exposició Universal de 1888 (era la porta d’accés al recinte firal). L’any 1989 el monument va ser restaurat.

Aquesta obra està inscrita com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Actualment ha estat utilitzat com a meta a algunes de les curses populars més importants de Barcelona, com la Jean Bouin o la Marató de Barcelona.

Normalment els arcs de triomf són monuments construïts per a commemorar una victòria militar, el de Barcelona no compleix aquesta màxima ja que és una construcció purament civil marcada pel progrés artístic, científic i econòmic.

Característiques

Es tracta d’una construcció d’estructura simple formada tan sols per un gran arc monumental flanquejat de dues parelles de semicolumnes gegants. Té una altura de 30 metres i l’estructura és de maó vist d’inspiració “neomudéjar”.

Les parets que defineixen l’arc contenen, l’accés a l’interior dels pilars del mateix. Sent pilars no massissos. En aquests espais neixen les dues escales helicoïdals que procuren l’accés al terrat superior amagades dins les semicolumnes que flanquegen l’arc.

La principal característica de l’arc de triomf és el material de construcció, feta de maó ornamentat amb ceràmiques vidrades i amb alguns detalls en pedra. Encara que es va realitzà per mitjà de pedres de Montjuïc, l’estructura visible és de ceràmica, fent-la més fàcil i barata.

A les façanes  podem veure esculpit com una gran corona de llorer que aguanta els escuts de les coranta-nou províncies que formaven el regne d’Espanya l’any 1888

Horari

Hi ha un horari de visita per poder coneixer la historia de l’arc del triomf e inclòs poder pujar-hi al terrat superior. La visita es realitza en català o castellà, l’horari es Dissabte i Diumenge de 10 a 19h.

Com a novetat, aquest és un dels 10 edificis que es pot sol·licitar realitzar un torn de la visita en anglès si és necessari.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.