fbpx

Escriu aquí

Actualitat

S’analitzarà la presència d’amiant a 31 estacions de metro i 21 túnels

Compartir

amiant metro

Un grup d’experts analitzen l’aire del metro per detectar la presència d’amiant per poder suprimir-lo

Per detectar si hi ha amiant a l’ambient, TMB, l’Agència de Salut Pública de Barcelona i el Departament de Salut de la Generalitat han donat a conèixer detalls de la campanya de mesuraments a la xarxa de metro. En total s’obtindran 138 mostres d’aire i 70 mostres sòlides que s’analitzaran amb microscopi electrònic, més avançat i fiable que l’òptic, aquestes mostres s’extrauran de 31 estacions diferents, 3 intercanviadors i 21 punts dels túnels.

Els encarregats de dur a terme aquesta operació és un grup d’experts liderat per l’agència de Salut Pública de Barcelona, formada per petició de l’Ajuntament de Barcelona amb un clar objectiu que és assegurar que l’ambient a la xarxa de metro no contingui fibres d’amiant que suposin un perill per usuaris i treballadors. Per tal de que això no passés el grup va demanar a TMB dissenyar un pla de mesuraments més ampli que el que s’havia fet emprant electrònica microscòpica, que és més fiable.

S’avaluaran treballadors jubilats del metro

TMB i el Departament de Salut han anunciat que s’inclourà en el programa de vigilància postocupacional de la salut de la Generalitat de Catalunya citar a una primera visita mèdica a un total de 329 extreballadors del metro per observar si es detecten indicis d’exposició a l’amiant.

Els tres inventaris

A part TMB treballa en paral·lel en tres inventaris de l’amiant a les instal·lacions al metro. Per una banda s’està localitzant tots els punts de la xarxa on hi ha fibrociment destacant a la coberta de l’estació Verneda on ja s’ha retirat aquesta passada Setmana Santa. A part s’està inventariant l’amiant al material mòbil, com els combois, on s’ha localitzat pintura amb amiant a 94 vagons. I per acabar s’està fent un inventari d’altres elements que contenen aquest material cancerigen a les instal·lacions fixes. Una d’elles és a les que es va trobar a la part de les parets dels passadissos d’alguns enllaços d’estacions.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.