fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Aliments en mal estat

Compartir

envasado al vaci

Últimament s’han rebut algunes queixes pel que als productes envasats, especialment en els embotits, els quals aparentment sembla que estan en mal estat o fins i tot desprenen mala olor. Per altra banda, pel que fa a algunes carns que també s’envasen al buit, també s’han rebut algunes notificacions (tot i que menys) per part dels consumidors.

L’envasat més comú en el mercat

Cal dir que els productes que s’envasen d’aquesta manera, tenen especial importància en què s’envasin de manera totalment correcta i sense cap buit, ja que precisament aquesta tècnica és la que permet que els productes en qüestió puguin estar un determinat temps conservats prèviament a la seva obertura.

Pel que fa al consum particular, un cop s’obre l’envàs, s’aconsella consumir-ho en no més de 5 dies, ja que es considera que el producte podria a començar a tenir problemes pel que fa al seu manteniment i bon estat.

Causes del problema

El problema està en què alguns usuaris diuen que un cop obren l’envàs, el producte desprén una mala olor de la qual no estan acostumats a sentir-la, senyal que podria ser que le producte no estés en el millor estat per tenir totes les condicions perquè es pugui menjar.

A la vegada cal dir que la tècnica s’ha de fer de manera molt curada perquè sigui efectiva, i es fa de manera totalment industrial, amb màquines que ho fan de manera automàtica i d’altres que requereixen l’activitat humana.

Un cop rebudes aquestes determinades queixes en un termini de temps relativament curt, el departament de salut de la Generalitat de Catalunya, està analitzant a què es poden deure aquests episodis en els quals, en algunes ocasions han estat retornats als comerços que s’han adquirit, cosa que generalment són establiments minoristes, és a dir, no sempre són els responsables d’aquell envasament.

Possibles parts implicades

De moment no se sap amb total certesa quina o quines han estat les causes, tot i que cal dir que en alguns casos es pot deure a que la mateixa empresa que produeix i distribueix el producte ho envasa, o en altres es dóna el cas que una empresa particular es dedica únicament a envasar els productes que altres marques li donen.

Així doncs caldrà esperar per saber les conclusions sobre aquest aspecte, que per descomptat no cal preocupar-se gaire, ja que sí que han pujat lleugerament aquestes queixes en poc temps, però com en tot mercat, sempre hi ha productes ‘defectuosos’ de fàbrica.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.