fbpx

Escriu aquí

Actualitat

L’Ajuntament busca solucions al creixement del nombre de vehicles a Barcelona

Compartir

cotxes a bcn

Una de les coses per les quals és coneguda la capital catalana, és pel seu trànsit i les llargues cues que es provoquen en els seus carrers principals. El cas és que cada cop hi ha menys places d’aparcament en els carrers però fins i tot en els pàrquings públics que requereixen un pagament econòmic per tenir una plaça. A més s’afegeix el factor de les restriccions per circular en cotxe per la ciutat, que a causa de l’augment que està tenint aquests últims anys sembla que generalment, els usuaris han decidit utilitzar aquesta via per desplaçar-se diàriament. El cas és que l’Ajuntament de Barcelona s’està plantejant reduir les places d’aparcament, incentivant així a la reducció de l’ús del vehicle privat. i buscar solucions per millorar la situació.

L’Ajuntament vol trobar solucions

El que queda clar és que l’Ajuntament té uns objectius principals que significarien reduir l’ús dels automòbils particulars i augmentar l’ús del transport públic o altres vies més ecològiques, com la bicicleta entre altres. Les mesures que s’estan prenent des de l’Administració Pública (a part de la reducció d’aparcaments) no han estat ben vistes per una part de la població, que no han dubtat en criticar-les i contraargumentar els seus plantejaments. Una de les més criticades ha estat la llei que s’executarà a partir de l’1 de gener de 2019, en què els cotxes que tinguin més de 20 anys d’antiguitat tindran prohibida la seva circulació per l’àrea de Barcelona, és a dir, això inclou Barcelona ciutat i els municipis que formes la seva àrea metropolitana.

Aquesta nova llei contempla una sèrie de dilemes que potser es contradiuen una mica amb alguns objectius que s’intenten aconseguir. Lògicament el principal argument d’aquesta llei, és aconseguir reduir la contaminació, ja que els cotxes més antics són els que generalment contaminen més. Això és ben cert. Però el problema que molts ciutadans veuen amb això, és que a tots aquells que tinguin un cotxe que superi els 20 anys d’antiguitat i no tinguin un segon cotxe, se’ls hi està obligant a haver-se de comprar un nou cotxe, en el cas que vulguin seguir tenint les mateixes condicions de vida que abans (en l’àmbit de desplaçament). Així doncs, encara que no sigui l’objectiu principal del govern d’Ada Colau, indirectament s’està incentivant al consumisme sense tenir en compte les condicions econòmiques de cada individu, i de la necessitat que tingui per les vies de mobilitat.

Els ciutadans resulten també afectats

Pel que fa a les xifres, segons el Parc mòbil barcelonès l’any 2016 la ciutat barcelonina comptava amb més de 580.000 turismes (10.000 més que l’any anterior) i 947.000 unitats de vehicles motoritzats. Les motos, que tot i ser un transport molt més mòbil que un cotxe entre els amplis carrers de Barcelona, també s’estan imposant mesures per reduir el seu ús, així com la reducció d’aparcaments de motos, com que el nombre de multes per aparcar a les aceres ha augmentat (ja que és probable que ara hi hagi més vigilància). A finals del 2016 hi havia 223.671 motos, a les que li hauríem d’afegir els 57.000 ciclomotors. Aquestes xifres demostren se’ns dubte que s’està incrementant l’ús dels vehicles particulars, i per altra banda comportaria que se’n disminuís l’ús del transport públic.

 

El cas és que és un dilema molt ampli. Es pot entendre que l’Ajuntament vulgui disminuir les emissions de contaminació que els cotxes antics provoquen en la capa d’ozó, però realment s’ha de prohibir circular i posar traves a aquella gent que té total dependència del cotxe per anar a treballar? Si fos així, no estaríem provocant una desigualtat social, que curiosament qui governa en l’Administració Pública de Barcelona vol impedir?

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.