fbpx

Escriu aquí

Salut Teràpies

Així canvia el cos humà amb la pràctica del ioga

Compartir

La pràctica d’aquest esport amb regularitat té la conseqüència de generar diferents beneficis físics i psicològics. A continuació s’explicaran quins són els sis principals beneficis rebuts pel cos humà amb la pràctica d’aquest exercici.

yoga-241609_1920

Són tants aquests beneficis, físics, mentals i emocionals, que es diu que la seva pràctica habitual pot arribar a canviar la vida de les persones que ho practiquin. Seran suficients 10 minuts al dia abans d’anar a dormir perquè millorin els nostres hàbits de son.

A més, amb la pràctica constant, s’aconseguirà arribar a un estat profund de benestar i es començaran a notar els beneficis que ens serviran d’estímul per a seguir avançant.
Amb el pas del temps es començarà a ser més conscient, no només la part física i mental, sinó també de les necessitats, el que ens ajudarà a comprendre quines són les postures més adequades per a cada persona. La pràctica habitual d’aquest exercici és considerada una de les millors maneres d’alleujar l’estrès i les tensions acumulades.

Per tant els beneficis del ioga són els següents:

Millora de la respiració.

El ioga ensenya a respirar correctament. Aquesta és coneguda com a abdominal o diafragmàtica, la qual, s’inicia a l’abdomen per a continuar a la zona intercostal i acabar a la clavícula. La respiració combinada amb les posicions d’aquest exercici, milloren la circulació sanguínia, el que beneficia positivament el cervell, òrgans i extremitats.

Reforça el sistema immunològic.

El ioga ajuda a reduir el nivell de cortisol (l’hormona relacionada amb l’estrès); està demostrat que uns nivells de cortisol elevats poden provocar canvis d’humor, augment de pes, pressió arterial alta, i problemes de son i digestius, entre d’altres. A més, uns nivells alts de cortisol en sang provoquen canvis en el sistema immunològic. En incidir directament en aquesta hormona, la pràctica del ioga augmenta la nostra resistència a malalties i infeccions.

Augmenta la flexibilitat

Un dels primers canvis positius que es perceben en començar a practicar ioga és l’augment de la flexibilitat, molt important perquè, entre altres coses, ajuda a evitar lesions. És probable que al principi el cos estigui rígid, el que es percep amb més claredat en les torsions, però, amb la constància, aquestes postures són les millors aliades per augmentar la flexibilitat. També és important augmentar a poc a poc el temps en què es mantenen les postures. És fonamental cuidar l’alimentació, que ha de ser rica en minerals com el sofre i el magnesi i en greixos Omega 3.
A mesura que augmenta la flexibilitat, desapareixen molts dels dolors musculars provocats per les tensions i per les males postures.

Millora l’equilibri

Per aconseguir equilibri en les postures, cal exercitar  la consciència sobre el cos. Només amb una bona alineació es pot mantenir un posició que requereixi un cert nivell d’equilibri. Quan es practica ioga, és important mantenir la concentració en les sensacions que produeix cada postura, estant presents en tot moment, i realitzant les correccions que siguin necessàries per millorar. A mesura que s’adquireixi experiència, el cos aprendrà com amb un petit ajust es pot recuperar l’equilibri en una postura. A mesura que millora l’equilibri, també ho fa la nostra flexibilitat, ja que les articulacions es beneficien d’aquest tipus d’exercicis.

Enforteix músculs i ossos

Tenir una musculatura definida no només millora l’aspecte físic, també protegeix els ossos, evita lesions i prevé malalties com l’artritis; per si fos poc, en millorar la coordinació, es redueixen les caigudes en la gent gran. El ioga ajuda a enfortir els músculs però, a diferència del treball de musculació dels gimnasos, evita que s’acumuli àcid làctic en el cos, el que provoca fatiga i dolor, i no redueix la flexibilitat, tan important per a la pràctica del ioga.
Quant als ossos, està demostrat que el ioga ajuda a reforçar-los i a frenar la pèrdua de massa òssia. A més, és fonamental per prevenir lesions i fractures, sobretot en persones amb osteoporosi. Amb el ioga s’aconsegueix millorar la postura; a més, incideix en la salut de la columna vertebral, en obtenir els discos que separen les vèrtebres els nutrients necessaris.

Equilibra el sistema nerviós

Finalment, el ioga estimula la relaxació, fa més lenta la respiració i ajuda a equilibrar el sistema nerviós autònom, compost pel sistema nerviós simpàtic (SNS) i el sistema nerviós parasimpàtic (SNP). El ioga activa l’SNP, que afavoreix la relaxació, reduint el ritme cardíac i la pressió sanguínia, i facilita la recuperació en situacions d’estrès. Un dels secrets del ioga documentat en nombrosos estudis és que, en combinar postures dinàmiques amb la relaxació, resulta molt més eficaç com a eina per combatre l’estrès que qualsevol exercici de relaxació que no vagi acompanyat de cap altra pràctica dinàmica. D’aquesta manera, a més, s’aconsegueix mantenir un equilibri en el sistema nerviós.

Així, a Barcelona hi ha diversos centres on es pot practicar aquesta especialitat i poder arribar a aconseguir els beneficis esmentats anteriorment. Per això, a YogaOne trobem professionals qualificats que ens ajudaran a arribar als objectius proposats per a cadascú.

YogaOne_Centro_Tuset_logo

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.