La Universitat de Barcelona (UB) ha fet pública la intenció de rehabilitar la torre del rellotge de l’edifici de la Gran Via. Es tracta de l’edifici històric de la ciutat, a més de protagonista i eix vertebral de la Universitat.
Contingut
S’ha iniciat una campanya de recaptació de rehabilitat la torre del rellotge
Tot i la voluntat de la UB de reobrir la torre del rellotge al públic, prèviament ha d’aconseguir la recaptació de fons per després rehabilitar-lo. L’objectiu és assolir mitjançant el programa Mecenas UB, 125.000 euros per restaurar la torre de 35 metres d’altura.
Si tot segueix segons el previst, la rehabilitació començarà a finals del 2021 i acabarà durant el 2022. Segons Andrés Lezcano, director de l’àrea d’infraestructures i serveis generals de la UB “l’objectiu del projecte és la consolidació de la torre, que pateix problemes de degradació de la coberta i té lesions en els seus murs”.
Per tant, es repararà tant els murs del tancament de la torre, com la coberta amb esforç de la volta i la seva impermeabilització. Alhora, s’ha planificat netejar i pintar l’estructura del campanar, a més de millorar l’accés a la torre. Aquesta millora es realitzarà reparant i substituint els segments de les escales de fusta que ho requereixin.
En referència al campanar, va ser construït al 1880 per Miquel Forcada originari de Vic. Només un any després, van començar a sonar seguir les agulles del rellotge de la torre dissenyat per la família Cabanyach. Certament van deixar de sonar durant 20 anys i van tornar a marcar l’hora al 2019 i ara tornarà a ser restaurat.
Visites guiades i esdeveniments amb poc aforament
Un cop rehabilitada la torre es preveu realitzar-hi visites guiades a tot el públic i també, actes de petit format. En alguns d’aquests actes, s’hi contemplen lectures literàries o fins i tot, obres teatrals.