El mes de maig es va crear el grup Som Collserola amb la intenció de donar a conèixer i preservar els valors patrimonials del Parc Natural de Collserola i el seu entorn a través de la xarxes socials. Ara ja de forma oficial es presenten a la societat com Associació.
Contingut
Som Collserola considera que des de la desescalada del confinament, Collserola necessita qui la defensi
Des de l’inici del desconfinament, el parc de Collserola s’ha transformat en un espai de lleure per molts barcelonins. Les limitacions de mobilitat i les restriccions per fer activitats en espais tancats, ha promogut que una bona quantitat de famílies i grups d’amics decideixin passejar pel parc de Collserola, sobretot els caps de setmana. Aquesta allau de visitants ha sobrepassat el Parc i es necessiten mesures per protegir-lo.
Per donar resposta a aquesta situació i amb l’objectiu de que els visitants passegin pel parc amb respecte, ha nascut Som Collserola. És un grup de veïns dels barris adjacents al parc preocupats per Collserola. Expliquen que a banda de l’abundància de visitants que ha rebut en els últims mesos, el parc també necessita d’accions de prevenció forestal per evitar incendis que no s’estan duent a terme.
Es defensa l’activitat ramadera i agrícola dins del Parc
Un dels reclams pels quals s’ha constituït Som Collserola és l’imminent necessitat que té el parc per canviar algunes de les seves normatives.
Per una banda, l’ordenança municipal no permet l’activitat ramadera a Barcelona i per tant, tampoc a Collserola. No obstant, els ramats de cabres ja formaven part del parc i se’ls va expulsar. A més, la pastura d’aquests animals ajudarien en al prevenció d’incendis de forma ecologia i continua.
Per l’altra, succeeix el mateix amb l’activitat agrícola. La voluntat de Som Collserola és recuperar la pagesia que fa dècades cultivava terres en mig del bosc. Ens recorden des de l’Associació, que com en el cas dels ramats els camps agrícoles es converteixen en tallafocs naturals.