Els amants de la cultura i en especial, els qui es dediquen a la música, estaven esperant els resultats de la prova pilot que es va realitzar al Palau Sant Jordi el 27 de març. 5.000 persones van assistir al concert de Love of Lesbian complint un estricte protocol d’accés mitjançant tests PCR.
Les dades dels assistents estaven registrades i l’estudi continuaria 15 dies fent-los-hi un seguiment per conèixer si s’havien provocat contagis o fins i tot, si s’havia ocasionat algun brot.
Contingut
Dels 4.592 participants al concert de Love of Lesbian, només 6 han donat positiu
Aquest dimarts, els organitzadors del concert, Festivals per la Cultura Segura, juntament amb els professionals sanitaris de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties infeccioses, han fet públics els resultats de la prova pilot. Va ser un acte multitudinari on no s’hi van complir les mesures de seguretat. Això si, tothom duia mascareta i s’hi van instal·lar dispensadors de gel hidroalcohòlic per que tots.
Els resultats són contundents. Dels 4.592 participants que se’ls hi ha fet seguiment, 6 han donat positiu en els dies continus al concert. Ara bé, 4 d’aquests 6 no es van contagiar durant el concert ja que van assistir a l’esdeveniment acompanyats d’amics i aquests no han donat positiu. Per tant, el contagi ha esdevingut en un altre context.
Els 6 positius, tots han sigut casos lleus sense requerir hospitalització i tampoc han transmès la malaltia a una tercera persona.
Un gir de 180 graus. Els concerts no són un focus de contagi
Els organitzadors han comparat la incidència acumulada al concert amb la de Barcelona. A 14 d’abril, els 6 contagis suposen una incidència de 130,7 casos per cada 100.000 habitants. En canvi, per la mateixa data, a Barcelona era de 259,5 casos per cada 100.000 habitants.
Per tant, es pot concloure que aquest esdeveniment no es va convertir un espai de supertransmissió de la covid-19. En conseqüència, tampoc ho serà qualsevol que s’organitzi en les mateixes condicions.