Sarrià-Sant Gervasi fa control i seguiment en les residències, casals i centres de gent gran, persones amb discapacitat intel·lectual i física.
La pandèmia que ha provocat el COVID-19 ha afectat a tota la població,. Ningú és immune al virus i no es pot preveure quina afectació tindrà a cada persona contagiada. No obstant, hi ha una part de la població que és més vulnerable i per tant té més risc de desenvolupar la malaltia amb simptomatologia. Són justament la gent gran i les persones amb patologies cròniques associades a una deficiència cardiovascular les que corren més perill.
Contingut
S’ha activat un protocol de seguiment en els centres on conviu persones vulnerables front el COVID-19
Degut a aquest perill, els serveis tècnics del Districte de Sarrià-Sant Gervasi han activat un protocol per controlar els espais on es troben gran part d’aquest col·lectiu. Alguns d’aquests centres són el Grup caliu, la Fundació Aura, la Fundació Canigó, Estímia, el Centre d’Higiene Mental de Les Corts, Can Calopa, ASPASIM, Sant Ildefons, Can Fàbregas, Can Castelló o l’Escola de Salut.
L’objectiu d’aplicar aquest servei és reconèixer en quina situació viuen aquestes persones i les seves cuidadores i sanitaris. Quines necessitats tenen en clau de material de protecció i equipaments. Si es manté la comunicació diària amb els centres és més fàcil identificar i/o prevenir els problemes sanitaris que estan a punt d’arribar.
A Sarrià-Sant Gervasi s’ha fet ja més de 1.200 trucades a centres i casals per valorar la seva situació
Aquest seguiment es va iniciar el 23 de març. Amb els recursos dels que disposava al Districte, primer es va començar fent trucades a les persones usuàries de les residències de gent gran. Però deguda la llarga evolució de la crisi, es va decidir crear grups de coordinació per millorar aquest seguiment inicial. Actualment ja s’han realitzat més de 1.200 trucades, unes 375 setmanals.
No només es fa revisió als centres i casals, sinó que també s’han identificat i se’n va acompanyament a les persones vulnerables del barri. Es tracta de persones de més de 60 anys amb problemes de salut i mobilitat, i sense companyia durant el confinament. D’aquestes, les que ho precisen es deriven a l’Institut Municipal de Serveis Socials.