L’ONG Pla International ha encetat el projecte de Safer Cities for Girls, un mapa en línia on dones d’entre 15 i 25 anys publiquen les seves experiències sobre l’assetjament que han patit en l’espai públic.
Contingut
Safer Cities for Girls, el mapa contra l’assetjament
L’organització, que treballa en defensa dels drets de la infància i la igualtat de les nenes, ha obert aquest web per conèixer de primera mà els punts de Barcelona en què les noies s’han sentit assetjades o insegures.
A banda d’assenyalar els espais conflictius de forma totalment anònima, també s’hi poden marcar els punts percebuts com més còmodes i segurs.
L’assetjament al carrer, preocupantment normalitzat
El web s’ha posat en marxa després d’haver impulsat experiències similars a altres llocs del món i d’un projecte pilot a Madrid. L’assetjament a l’espai públic s’està normalitzant cada vegada més, i és una xacra que cal erradicar.
Es calculen que només un 10 % de les dones que pateixen assetjament a l’espai públic acaben presentant denúncia “perquè no es veuen anant a la policia cada dia”.
Una guia de recomanacions per a les ciutats en clau de gènere
La iniciativa s’ha tirat endavant de manera coordinada amb les ciutats de Barcelona, Madrid i Sevilla, juntament amb tres ciutats de Bèlgica. Un cop dins del mapa, les joves poden posar els punts on han patit situacions d’assetjament masclista i també donar alguns detalls de les seves experiències.
L’objectiu és donar veu a les dones i tenir en compte les seves experiències per abordar solucions contra l’assetjament al carrer.
Combatre els estereotips
A banda del mapa i l’enquesta en línia, que estarà oberta fins a l’estiu, l’entitat també promourà tallers educatius per a nois i noies per combatre els estereotips de gènere.
Finalment, després de l’anàlisi de tots els elements recopilats, s’elaborarà una guia de recomanacions que es lliurarà a ajuntaments, però també a cossos de seguretat i operadors de transports.
Et recomanem: