Les dones agricultores catalanes són un exemple de com la igualtat de gènere està aconseguint canvis reals al món rural.
Més d’una tercera part de les granges catalanes són gestionades per dones, segons dades del departament d’agricultura. Però aquesta realitat ha trigat anys a arribar-hi.
Durant molt de temps, el món rural ha estat dominat per homes, amb les dones relegades a un rol secundari. Però, gràcies a la lluita de les dones, aquesta situació està canviant.
Cada any hi ha una quantitat més gran de dones agricultores catalanes -ja siguin propietàries, arrendatàries, agricultores professionals o autònomes- que estan tenint un paper clau en el desenvolupament d’una agricultura de qualitat a Catalunya.
Aquestes dones estan contribuint a promoure la innovació i el desenvolupament sostenible de la regió, a més de servir com un exemple per promoure una igualtat de gènere més gran en l’agricultura familiar. Estan creant un model de gestió agrícola sostenible, impulsant la conservació de la biodiversitat, aplicant tècniques innovadores demostradores i establint normes ètiques al sector.
Les dones contribueixen a crear juntament amb els homes un model modern i sostenible d’agricultura. Aquesta situació està generant grans canvis en les relacions socials i en la comunitat rural, proveint les dones de més poder i autonomia.
Aquestes agricultores innovadores són un exemple de com es poden aconseguir canvis reals reduint la bretxa de gènere en una cosa tan fonamental com l’agricultura.
Doprocat