Concerts de butxaca, de petit format, de franc i a Barcelona. És la proposta que des de fa deu anys ofereix el Centre Artesà Tradicionàrius a través del cicle Taverna del CAT. El pròxim 2 d’octubre arrenca la vintena edició –dues anuals-carregada de músiques d’arrel i llenguatges de la Mediterrània amb la missió de salvaguardar un patrimoni que, en temps de grans formats i músiques globals, corre el risc de desaparèixer.
Així, cada dimecres a les 21.30h, la Taverna del CAT –al bar del Centre Artesà (plaça d’Anna Frank, Barcelona) convida a tocar un o dos músics per fer concerts acústics amb entrada gratuïta, i d’aquesta manera eixamplar l’oferta i l’afluència de públic.
El cicle consta de dotze concerts: ALL FOLL Frikifolk; Marcel Marimon i Clara Ayats La taverna del sud; Laly Rodriguez i Samuel Arderiu Inventari de natura; Isidre Caro i Enric Badal Cançons de Teresa Rebull; Josep Munar i Sebastià Gris Cor de bluegrass; Jaume Arnella i Jordi Fàbregas Cançons de “Pit i Fora!”; Piero Pesce i Jimmy Sciortino Al so de la Tarantella; Jaime del Blanco i Christian Simelio Cobles lleoneses, corrandes catalanes i romanços per no dormir; Liv Hallum i Ivan Garriga Ball folk de composició; – Irene Augé i Jordi Cardona Cançons de gaudir cantant; Marc Riera i Dani Carbonell Cobla espoc; i per tancar el cicle, Jordi Fàbregas, Anaís Falcó i Xavier Rota Taverna de Nadal.
El Centre Artesà Tradicionàrius neix l’any 1993 per preservar i fomentar la música tradicional. Les melodies, les harmonies i els ritmes que conformen un munt de peces de l’època en què no hi havia aparells electrònics per escoltar música són els protagonistes d’aquest popular espai ubicat al barri barceloní de Gràcia.
El CAT té paper fonamental en la recuperació de la música tradicional, i cada any, nombrosos instrumentistes, cantants, dansaires i espectadors hi contribueixen. Programa de forma regular concerts, balls i sessions d’improvisació i intercanvi entre solistes i grups. A més, s’hi fan tallers d’aprenentatge d’instruments i de dansa.