TMB ha anunciat que maximitzarà la seguretat en el transport públic de Barcelona per evitar l’assetjament i situacions de violència. Per aconseguir-ho, incorporarà càmeres a l’interior dels busos i els vagons de metro per així controlar el que hi succeeix en cas d’urgència.
Contingut
Les càmeres dels busos i el metro funcionaran amb el mateix sistema que les de les estacions
Actualment, les estacions de metro estan dotades de 8.000 càmeres de videovigilància. Totes elles, contínuament actives però si un usuari prem el voto d’emergència, des del centre de control s’activa un protocol en que prioritzen la pantalla de l’estació de metro on es troba l’emergència. D’aquesta manera, els vigilants de seguretat poden conèixer què succeeix en moment i actuar amb rapidesa.
La proposta de TMB és que a l’interior dels vagons del metro i els busos de la ciutat tinguin instal·lades les mateixes càmeres que les estacions. No obstant, ara mateix si hi ha una emergència en un d’aquests espais només poden avisar amb un botó, al conductor del vehicle.
Tanmateix, en les línia L9, L10 i L11, des de la seva creació que ja comptem amb aquesta tecnologia. La previsió és que tots es vagons estiguin equipats a finals del 2022 amb una inversió de sis milions d’euros. I la següent fase serà pels autobusos que començaran a incorporar les càmeres al 2023.
Les càmeres aportaran seguretat sobretot a les dones
La sensació d’inseguretat en les viatgeres continua sent massa alt i TMB considera que incorporant les càmeres de videovigilància augmentarà la percepció de seguretat. A més, podran respondre amb major velocitat en cas de que es visqui un assetjament i també provocarà un efecte dissuasiu.
Seguint amb la idea d’oferir protecció, s’ha plantejat incrementar el nombre de vigilants de seguretat en un 3%. També millorar la il·luminació en els passadissos, a l’andana i els vestíbul.