Blanca González, la terapeuta de gestió emocional, Transpersonal i Mindfulness, ens transmet com aquesta eina crea uns canvis positius en la conducta dels nens, però sobretot en aquells que pateixen TDAH, Asperger i dislèxia.
Contingut
Però, que és exactament el mindfulness?
El mindfulness és la capacitat de poder concentrar-se i connectar amb tot el que ens rodeja i amb tot el que succeeix dins nostre com per exemple, els sentiments, els pensaments… A més, també ajuda a tindre habilitats a l’hora d’actuar, de relacionar-te i de comunicar-te amb la resta de gent sense prejutjar. Aquesta dinàmica se centra en el treball dels pensaments, sentiments i emocions d’una manera sana i correcte.
Com es pot arribar al punt de ser mindful?
La manera que hi ha de poder ser una persona mindful és entrenant aquesta disciplina. La mediació és el que t’ajuda a poder arribar a ser mindful. Aquesta eina pot ser duta a terme tant a casa teva, quan passeges, quan estàs estudiant o treballant…
Gràcies a aquesta disciplina pots entrenar la ment per així accedir a treballar el cervell, que és el que pot fer que tinguis un estat emocional estable i una relació regulada amb la gent.
Què es pot aconseguir amb el mindfulness?
Es va introduir a la medicina occidental durant els anys setanta, gràcies a Jon Kabat-Zinn. Aquesta s’ha utilitzat en molts contextos per tractar diferents coses, i per això s’ha pogut demostrar l’efectivitat que té en les persones.
Què haig de fer perquè el meu fill comenci a practicar el Mindfulness?
La primera visita es basa en el coneixement del context general del nen per això poder entendre les necessitats i buscar les millores. Després, es configura un pla terapèutic de vuit setmanes i ja es comença a treballar.
Les sessions poden ser tant a casa, com en el local com de manera telemàtica. A més, si és necessari, també s valora la incorporació de gent de l’entorn dels nens.
– Blanca González
Centre Blangio