Un grup de dofins naden pel port de Barcelona atrets per la inactivitat marítima.
Fins fa uns dies era impensable que un grup de dofins s’apropessin a la platja o el port de Barcelona buscant peixos per alimentar-se. Però la veritat és que el món, en qüestió de setmanes ha fet un canvi de 180º.
Contingut
El món torna al seu estat natural
Estem observant una transformació constant de la naturalesa i el medi ambient conseqüència del nostre confinament.
La paralització de les fàbriques, la limitació del transport al mínim imprescindible i el control del consum impulsiu per part de tots els ciutadans ha provocat aquest canvi. D’alguna manera, com en el cas dels dofins, podem observar com tot torna d’una forma natural al seu origen. Ens podem adonar com seria el planeta amb un impacte de l’ésser humà més controlat i respectuós amb la naturalesa que ens envolta.
Els dofins s’apropen a Barcelona
Durant el mes de març es van observar a la costa del Maresme i el Barcelonès, uns dofins mulars que nedaven aliens a tot el que passa fora de l’aigua.
I el que encara ha sorprès més és l’albirament de quatre dofins mulars nedant i jugant en les aigües interiors del Port de Barcelona.
Donada la extraordinària situació que vivim, els dofins s’apropen a Barcelona sense perill i marxaran quan ho estimin oportú.
Els dofins arriben en busca d’aliment
Segons els experts, els dofins s’apropen a les costes i ports en cerca d’aliments. El port està ple de bancs de peixos amb poca mobilitat. Amb aquest escenari, la caça de peixos per alimentar-se els hi és més fàcil.
Els dofins, són uns animals sociables que acostumen a viure en comunitat. Per aquest motiu, no s’acostuma a contemplar un dofí, sinó varis alhora. D’aquesta manera s’ajuden entre ells en el moment de la caça i es protegeixen en grup en cas d’haver un depredador que els ataqui.
A més, de tots els tipus de dofins, els mulars són els que més s’atreveixen a apropar-se a les platges. Per tant, no és estrany que l’espècie que s’ha apropat a les nostres platges sigui un dofí mular.