Aquest diumenge ha començat als Cinemes Girona, el Cicle de Cinema dels Drets dels Infants. Es tracta d’un programa obert a tot el públic dirigit sobretot a famílies i adolescents on es reflexiona sobre la soledat en aquestes edats i que es pot fer per guanyar la batalla.
Des de l’11 d’abril i fins el 2 de maig, cada diumenge es realitzarà una sessió gratuïta amb pel·lícules com Ploey: Mai volaràs sol o el magnífic film, Un Monstruo viene a verme.
Contingut
La cartellera de cada diumenge durant el Cicle de Cinema dels Drets dels Infants
El passat 11 d’abril és va encetar el Cicle amb Ploey: Mai volaràs sol a les 11h. Ara bé, si te l’has perdut encara estàs a temps de veure-la. Es farà una reemissió el 25 d’abril, també a les 11h. Sobretot va dirigida a infants d’entre 4 i 5 anys i parla tant sobre la necessitat de protecció com de la seva falta.
Aquesta setmana, 18 d’abril i el 2 de maig s’emetrà a les 11h, L’extraordinari Viatge de T. S. Spivet. En aquesta ocasió, la pel·lícula queda recomanada per nens i nenes a partir de 8 anys i parla sobre el dret de rebre amor i atenció per part de la família.
El 25 d’abril a les 11.30 es presentarà el film, Un monstruo viene a verme. És una historia de Juan Antonio Bayoa que va arribar als cinemes al 2016. Ha sigut guardonada en múltiples ocasiones i està pensada per adolescents. En aquest cas, posa sobre la taula els drets dels infants a tenir protecció institucional quan l’entorn més proper falla.
La soledat no ha de ser un tabú, se n’ha de parlar
El Cicle de Cinema dels Drets dels Infants està plenament pensat per posar sobre la taula les diverses situacions problemàtiques que viu un nen, nena o adolescent. Sobretot es fa diana en la soledat que degut a la pandèmia, es coneix l’augment d’aquest sentiment.
Un cop identificat el problema, es treballa per oferir recursos i eines als joves que es troben en aquesta situació i superar-la. Primer que s’adonin que no estan sols i que algú els pot ajudar.
Aquest objectiu es pretén aconseguí no només amb la filmografia presentada, sinó també mitjançant el programa Barcelona contra la soledat. S’han dissenyat serveis d’atenció psicològica, una xarxa de prevenció, accions comunitàries i un servei de teleassistència.