Ja en aquestes dates comencem a pensar en els dolços de Setmana Santa com els bunyols de vent. També en totes aquelles costums gastronòmiques que ens acompanyen aquestes dies, així com la prohibició de menjar carn el divendres de quaresma.
És cert que aquestes restriccions s’han anat flexibilitzant i lluny de les tradicions exigències s’ha quedat com una tradició popular.
Contingut
El bunyols de vent de la quaresma van començar amb els grecs
No us ha passat mai començar a menjar aquests dolços i no poder parar? La seva massa esponjada, buits per dins, lleugers i molt saborosos. Abans de conèixer com els podem preparar a casa i així participar de la tradicional quaresma, coneixerem una mica la seva història.
L’origen dels bunyols de vent es remunta als grecs i romans. Ara bé, la seva dolçor la van aportar els àrabs amb la mel. Així doncs, és un producte gastronòmic que ha perdurat amb el temps i quan els proves, ho entens tot. Senzill i molt apetitós.
Farina, oli i sucre són els imprescindibles de la seva recepta
Per elaborar els bunyols de vent necessitem:
- 1/4 l de llet
- 200 g de farina blanca
- 200 g de sucre
- 30 g de llevat fresc
- 140 g de mantega
- 1/2 llimona
- 5 ous
- sal
- sucre en pols
- licors d’anís
- anís estrellat
- canyella
Pas a pas:
Primer posem la llet en una cassola juntament amb la mantega, el sucre i la sal. Remenem fins que comença a bullir que hi afegim la farina. Ho apartem del foc.
Mentre deixem que es refredi, ratllem la llimona i ho incorporem amb els ingredients que han bullit. També hi afegim la canyella, l’anís estrellat i els 5 ous, un a un. Veuràs que aconseguiràs una pasta unificada.
Ara és el moment de posar a escalfar l’oli i alhora, fer la forma dels bunyols amb una cullera. Els fregim i en sortir de la paella els assequem amb un paper de cuina per eliminar l’excés d’oli. Tot seguit els ruixem amb una mica d’anís i ensucrem.