A Barcelona hi ha 12 pisos Airbnb per cada 1.000 habitants. Però, des de l’inici de la crisi del coronavirus no s’han tancat reserves en tots aquests apartaments turístics i molts d’altres que també es dediquen a el lloguer turístic. En conseqüència, alguns han decidit oferir aquests pisos com a residència per aquelles persones que necessiten confinar-se per evitar el contagi del COVID-19 als seus familiars.
Contingut
El lloguer d’apartaments turístics es reinventa de forma puntual
Quan es va proclamar l’estat d’alarma i fins i tot uns dies abans, molts catalans que vivien fora de Catalunya van decidir tornar a la ciutat. Alguns d’ells provenien de Xina i era una temeritat entrar a viure directament a casa amb la seva família. Una solució ha sigut llogar un pis durant la quarantena per assegurar-se que no està contagiat i per tant, no posar en risc aquells qui conviuran amb ell.
A més, durant la crisi del coronavirus també existeix un altre perfil de client que lloga apartaments turístics. Es tracten de estrangers que s’han vist atrapats a Barcelona i no poden tornar al seu país d’origen.
A finals de març del Govern central decretar tancar tots els pisos turístics
L’Ajuntament de Barcelona demana que ofereixin el mateix preu que un pis convencional.
Els propietaris dels apartaments turístics de Barcelona han baixat els preus del lloguer dels seus pisos fins arribar a demanar la meitat del que requerien fa 2 mesos.
La rendibilitat del negoci del lloguer d’apartaments turístics a Barcelona ha caigut dràsticament. Tampoc es preveu que durant l’estiu, l’època de l’any en que el negoci funciona amb més força, aquesta torni a ser una activitat rentable. Així doncs, consideren que la tendència serà tancar contractes per una estada més llarga, són contractes de temporada. En lloc de buscar llogaters per 1 setmana, fer-ho per períodes de 32 dies a menys d’un any.