fbpx

Escriu aquí

Actualitat

A Barcelona no es respecten les senyals de trànsit

Compartir

BARCELONA 21-09-2009 BARCELONA INAUGURACION DE LOS NUEVOS SEMAFOROS EN LA CALLE BRUC - AUSIAS MARC FOTOGRAFIA DE JOAN CORTADELLAS

Barcelona és una ciutat en la qual el trànsit és un dels principals protagonistes diàriament, sobretot en aquelles zones les quals acostumen a estar més abultades de vehicles. Això suposa que qüotidiament, hi hagi conflictes provocats pels usuaris de la carretera.

Cas omís a algunes senyals

Alguns dels conflictes més habituals es deuen al poc cas que li dóna a moltes senyals de trànsit, especialment la distintiva senyal d’Stop. Segons les dades i els estudis realitzats per la RACC, 1 de cada 3 conductors no respecten les senyals que reclamen precaució o paren el pas.

El cas és que no només passa per part del vehicles, sinó també per la part dels vianats. En aquests últims, la majoria de vegades es passen els semàfors de peatons en vermell, ja que confien que poden passar sense problema ja que no veuen cap cotxe. El problema ve quan algun vehicle que potser va amb més velocitat de la que hauria d’anar, fet que provoca que sorprengui al vianant i al conductor i aquest hagi de frenar sobtadament.

Mal ús de les senyals

Per altra banda, cal recordar que les senyals d’Stop, sempre s’han de respectar de tal manera que el vehicle ha de parar la seva marxa totalment (tot i que vegi clarament que no es creua cap altre vehicle) i no fer-la com si d’un ‘cedeixi el pas’ es tractés. Així ho dictaminen les normes internacionals de trànsit, tot i que sembla que els Stops no són les senyals que més accidents provoquen, però sí les que menys es respecten.

Dels onze comportaments més habituals detectats, cinc d’ells no es consideren perillosos i no representen un perill d’accident greu. Per exemple, el més freqüent és no avisar de les maniobres de gir o canvi de carril amb el braç. Tot just un 0,5% el porta a terme. Una pràctica que si és perillosa és la de no respectar el pas de vianants quan hi ha persones a peu a prop. Ho fan el 90,3% dels ciclistes.

En tot cas, els motoristes són els que s’emporten la palma pel que fa a infraccions perilloses segons l’estudi sobre la convivència entre els diferents mitjans de transport a la ciutat de Barcelona. Nou dels onze comportaments més habituals que realitzen es consideren molt perillosos. A més de no parar-se en un stop, no indiquen el canvi de carril amb intermitent en el 89% dels casos ni tampoc quan giren en el 44% de les situacions observades.

Tags:
Article anterior
Següent article

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent