fbpx

Escriu aquí

Actualitat

8 gestos eficaços per combatre l’artrosi

Compartir

L’artrosi és una malaltia cada vegada més comuna i que preocupa a més gent per la por a partir-la. Per això proposem 8 gestos eficaços per combatre l’artrosi.

Aquesta malaltia afecta els cartílags, els ossos i els teixits tous de les articulacions. Produeix dolor i afecta la mobilitat. Normalment, es dóna als malucs, els genolls, les mans, els peus o a la columna vertebral. És una malaltia degenerativa. La bona notícia és que la seva progressió sol ser molt lenta. Així que, mentre segueix el seu curs, es pot i s’ha de fer per retardar-la. Aquests són els vuit gestos que recomanem per tenir una millor qualitat de vida. Aquests són, doncs, els 8 gestos eficaços per combatre l’artrosi:

1. Controlar el pes

Sembla que l’edat comporta una acumulació de quilos, sobretot al voltant de la cintura. Però pot evitar-se. La clau està en tractar de moure més en lloc de fer-lo menys, que és el que tothom sol fer amb el pas dels anys. A més, cal reduir el consum d’alcohol, no només pels seus efectes adversos en la salut, sinó també per les seves moltes calories.

2. Prendre aliments beneficiosos

El mite dels superaliments és això, un mite. Però sí se sap que alguns nutrients tenen efectes antiinflamatoris, antioxidants i que participen en la reconstrucció de teixits pel que poden contribuir a mantenir a ratlla l’artrosi. Per exemple, és molt important prendre vitamines: l’A, que està present en les pastanagues, els albercocs, les carabasses; la C, que abunda en fruites com el kiwi, els cítrics i els pebrots vermells; la K, que està en la col, el bròquil, els espinacs; la E, un antioxidant importantíssim que trobem en els fruits secs, en l’oli d’oliva …

3. Caminar cada dia

El repòs és important durant els brots inflamatoris que causen gran dolor, propis de l’artrosi, però cal procurar moure, perquè l’activació dels músculs protegeix les articulacions i beneficia els ossos. Convé establir una rutina diària de sortir a caminar a pas lleuger i millor a plena llum del dia perquè el sol permeti sintetitzar la vitamina D, que ajuda a absorbir el calci.

4. Fer esport, però no qualsevol

No n’hi ha prou amb caminar una mica per frenar l’artrosi, també és necessari practicar exercicis que enforteixin els músculs, augmentin la flexibilitat, millorin l’equilibri i redueixin el dolor. Però estan contraindicats els esports que impliquen un impacte directe sobre les articulacions i els que requereixen torsions. El millor és que un rehabilitador o un fisioterapeuta estableixi quins esports són convenients

5. Triar bé el calçat

Els peus canvien amb l’edat, així que pot ser que no serveixin les sabates de la temporada passada i que calgui renovar-los amb freqüència per calçar formes més adequades o fins i tot un nombre més gran.

6. Tenir cura les nostres postures

Els hàbits posturals són importantíssims. Cal seure correctament, dormir en un bon llit, no romandre llargs períodes enfonsats al sofà, ni asseguts a la cadira davant de l’ordinador, tampoc passar molta estona dempeus.

7. Buscar solucions a la llar

Els exercicis de repetició, com pujar i baixar escales, estan contraindicats en alguns casos d’artrosi, perquè comprometen les articulacions.

8. Ús de calor i fred

L’aplicació de calor mitjançant mantes elèctriques, bosses d’aigua calenta, etc. redueix el dolor i relaxa la zona afectada. Altres persones amb artrosi prefereixen el fred per baixar la inflor en els moments de crisi. Tant si es fa servir un remei com un altre o si es combinen tots dos, no s’ha de prolongar la seva aplicació durant més de 15 minuts.

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.