fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Els veïns es manifesten contra el transport públic

Compartir

bus tres torres

Un conflicte veïnal

El barri de les Tres Torres que pertany al districte de Sarrià-Sant Gervasi, està vivint una manifestació i queixa comuna per gran part dels seus veïns. La principal causa d’aquestes queixes es deuen al fet d’una nova ruta del transport públic, concretament de la línia V9 de la TMB. 

Aquest bus ha canviat el seu recorregut recentment, fet que comporta que hagi de passar per mig del barri de les Tres Torres, en unes zones que segons els veïns no estan habilitades perquè ho pugui. És cert que són carrers estrets, els quals pot provocar que el trànsit per aquestes vies s’empitjori i sigui més lent, degut a la circulació del bus.

Arguments dels veïns

Un d’aquests carrers és el Carrer de Calatrava, un carrer que compleix les característiques descrites i una zona que segons els veïns és de les que més pateix aquesta situació. L‘associació de veïns, que aquesta setmana ha fet una manifestació en la via públic, impedint que el bus pugui fer el seu trajecte, creu que hi ha altres alternatives per de mantenir el trajecte, però que passi per una altra via parelel·la.

Aquesta solució que donen, és que l’autobús vagi per Via Augusta, un carrer lògicament molt més ample que tot i tenir més afluència de trànsit no es veuria tant afectat com en els carrers del barri de les Tres Torres. És per això que aquestes propostes ja han estat comunicades a l‘Ajuntament i simúltaniament a TMB, una empresa pública que depén de l’Ajuntament i la Generalitat.

Els veïns creus també que en aquests dies potser les conseqüències no es veuen del tot reflectides ja que el trànsit a l’estiu no és tant abundant, però en les dates de setembre un cop es reprenguin les classes, serà un caos i inviable ciruclar amb el cotxe per aquests carrers. A més també es queixen que se’ls ha tret zones d’aparcament residencial, per tal que el bus circuli més ample, cosa que els perjudica directament per poder aparcar.

L’Ajuntament es defensa

Per altra banda, l’Ajuntament s’ha argumentat dient que es tracta d’una iniciativa per tal de fomentar l’ús del transport públic entre els joves i nens que van a les escoles de la zona i els voltants, amb la qual cosa es tracta de donar una eina efectiva i incrementar el seu ús en detriment de la utilització del cotxe particular per moure’s per la ciutat.

Caldrà esperar quina serà la reacció i solució final d’un conflicte en el qual sembla que ambdues parts es mantenen fermes en les seves postures respectives. Una perspectiva que podria ser clau, serà veure si realment els alumnes i joves escolars utilitzen aquest transport públic, cosa que lògicament es podrà veure i posar en pràctica a partir del setembre, un cop comenci el nou curs escolar.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.