fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Els 228 establiments emblemàtics catalogats de Barcelona, en perill

Compartir

Els 228 establiments emblemàtics catalogats de Barcelona, en peril. L’any 2014, a les portes de l’entrada en vigor de la Llei d’arrendaments urbans, l’Ajuntament va crear una primera llista d’establiments emblemàtics sobre els quals va imposar una suspensió de llicències durant un any. El 2015 la llista es va acotar i van quedar 228 comerços al catàleg d’establiments emblemàtics de Barcelona.

Entre els 228 negocis que formen part del catàleg d’establiments emblemàtics. N’hi ha d’activitats tan diverses com una graneria, una botiga de parallamps, cinc cereries i tres lampisteries. Però si hi ha un tipus d’establiment que destaca són lesfarmàcies: n’hi ha 36 de catalogades. El rànquing el completen establiments dedicats a la restauració i l’alimentació: 25 bars, 17 restaurants, 10 pastisseries, nou botigues de queviures i vuit forns de pa.

Una trentena d’establiments emblemàtics catalogats han tancat des del 2014

Concretament, en els últims anys, 31 comerços que formaven part del catàleg han abaixat la persiana. D’entre els que han tancat en els darrers cinc anys, 12 es trobaven a l’Eixample i 11, a Ciutat Vella. Entre els casos més recents trobem la botiga de queviures La Lionesa, situada al carrer Ample, i la Tintoreria Barcelonesa del Poblenou. També hi ha hagut sis casos en què el negoci s’ha mantingut però en un altre local. És el cas de Coses de Casa, que ha canviat la plaça de Sant Josep Oriol pel carrer de Còrsega. Així, doncs, els 228 establiments emblemàtics catalogats de Barcelona, en perill  ja que cada vegada més els comerços tradicionals semblen anar desapareixent.

Una catalogació més que una protecció

Des de l’Associació d’Establiments Emblemàtics afirmen que les llistes del 2014 i del 2015 van ser una catalogació. No obstant, en cap cas evitaven el tancament de botigues històriques. Josep Maria Roig, secretari de l’entitat, lamenta que el que val de les botigues és l’activitat, però el catàleg d’establiments emblemàtics se centra en el patrimoni mobiliari dels locals. Un exemple d’aquesta diferència és el cas de Musical Emporium, a la Rambla. La botiga d’instruments musicals ja no existeix.  Tot i que se n’ha conservat la fusteria de la façana, ara a sobre hi ha tres cartells ben vistosos de la nova activitat que acull, “Change money”.

 

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.